VIDEO: 11 stvari, ki jih vaša mačka ne mara

Seveda vsak dober lastnik se iz dneva v dan trudi osrečiti svojo mačko, vendar pa niso vse stvari, ki jih kot lastniki počnemo njej po godu in tokrat vam v tem videu predstavljamo enajst stvari, ki jih vaša mačka ne mara.

Ena izmed ključnih stvari, ki je ne mara, je stiskanje, pa tudi če gre samo za naše izkazovanje ljubezni, naše mačke tega ne marajo. Namesto naše ljubezni čutijo ravno nasprotno, da so ogrožene in ujete, kar bi tudi nam šlo pošteno na živce, če smo iskreni. Mačke prav tako sovražijo božanje po trebuščku ne glede na vse in bodo takoj, ko jih bo nekdo božal po trebuščku, začele gristi in praskati, ker je zanje mora biti to območje varovano, kjer so tam najbolj ranljive.

Naš nasvet vam je tudi, da svoje mačke ne ignorirate, saj bo ta v nasprotnem primeru naredila prav vse, da bo pridobila vašo pozornost in to vključuje od praskanja, grizenja do mijavkanja. Izredno pomembno je tudi, da ji ne strižemo krempljev, raje to pustimo veterinarju ali pa mu kupimo kakšno plezalno drevo, kjer bo lahko svoje kremplje brusila. Zlati napotek pa je prav tako, da mačke sovražijo kopanje in bodo naredile vse, da jim tega ne bo potrebno, pa če tudi vas opraskajo do krvi.

Prav tako mačke ne marajo voženj, saj jim to povzroča stres in lahko posledično zaradi tega tudi zbolijo. Mačke so prav tako občutljive na spremembe, pa naj bo to majhna nova igrača ali nov družinski član. Zato priporočamo, da ima mačka svoj kotiček, v katerega ne more noben drug kot ona sama in s tem poskrbite, da ima svoj varen kotiček, kjer se lahko skrije pred spremembami, ki jo plašijo.

Podrobneje o vsaki stvari, ki je vaša mucka ne mara, pa si lahko pogledate na spodnjem videu.

Vesna Popovič