Vas moti pretirano mijavkanje? – 2.del

Poglejmo si še nekaj vzrokov, zakaj mačke veliko mijavkajo.

  1. Prošnja za hrano.

Večina mačk obožuje hrano in lahko precej odločno zahtevajo svojo porcijo. Nekatere zamijavkajo vsakič, ko nekdo vstopi v kuhinjo, saj vedo, da se tam pripravlja hrana. Z mijavkanjem lahko mačka prosi tudi za kakšen košček vašega kosila medtem, ko jeste. Če se na njeno oglašanje odzovete, se mačka nauči, da je to vedenje učinkovito za doseganje njenega cilja.

Rešitev tega problema je hkrati zelo enostavna in zelo težko izvedljiva. Glasno prošnjo za hrano morate vedno ignorirati, čeprav se je prosečim mačjim očem in ljubkim zvokom težko upreti. Hranite jo vsak dan po predvidenem urniku, tako, da boste vedeli, da razlog za njeno oglašanje ni lakota, hkrati pa se bo mačka tega urnika naučila in sčasoma spoznala, da hrano dobi samo ob tisti uri, ne glede na to, kako dolgo in pogosto prosi za vmesni prigrizek.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ana Ažman

Viri:

www.aspca.org
pets.webmd.com
www.wikihow.com