Praskam, grizem, ližem – težave s kožo je potrebno zdraviti!

Koža naših hišnih ljubljenčkov se zelo razlikuje po občutljivosti. Nekateri lahko cele dneve pohajajo zunaj, se valjajo in poležavajo na travi ter se zapodijo v vsak kup nesnage, ki ga odkrijejo, pa nimajo nikoli težav s kožo. Drugi morda preživijo večino časa daleč stran od dejavnikov tveganja, v čistem okolju, na kontrolirani dieti, pa se težave kljub temu pojavijo. Poleg okužb, poškodb in prehrane je torej dejavnik tveganja tudi genetika.

Glede na povzročitelja razlikujemo šest vrst kožnih bolezni:

 1. Okolje: Razdraženost kože lahko povzroči nekaj, s čimer je žival vsak dan v stiku. To je lahko na primer trava pred domačo hišo, pogosto pa tudi voda oziroma vlaga. Še posebej pri živalih z dolgo dlako lahko vlaga pripomore k razvoju in obstanku bakterij na površini kože, ki nato povzročajo razjede.
 2. Prehrana: Žal nekatere vrste pasje in mačje hrane, ki jih lahko kupimo v trgovinah, za naše živali ne predstavljajo uravnotežene prehrane. Pomanjkanje hranilnih snovi lahko hitro pripelje do raznolikih težav s kožo.
 3. Paraziti: Bolhe, uši in klopi našim ljubljenčkom povzročajo nelagodje, hkrati pa so lahko prenašalci nevarnih bolezni. Proti parazitom vedno delujmo preventivno, če pa se kljub temu pojavijo, jih hitro odstranimo s primernimi sredstvi.
 4. Okužbe: Čeprav so bakterije in glivice naravno prisotne na vsaki živalski koži, pa lahko nekateri dejavniki (npr. antibiotiki) porušijo njihovo ravnovesje. Še posebej v kombinacij s (tudi manjšimi) poškodbami kože lahko povzročijo hude razjede.
 5. Alergije: Alergije se razvijejo, ko imunski sistem živali preveč intenzivno reagira na določeno snov. Ta snov je lahko praktično karkoli v okolici, na koži pa povzroča razdraženost, vnetje in otekline.
 6. Nevrogeni dermatitis: Ta poškodba kože nastane zaradi pretiranega lizanja. Razlogi za takšno vedenje so lahko strest, ločitvena tesnoba, dolgčas ali majhna poškodba kože, ki pritegne pretirano pozornost živali.

Če se vaš ljubljenček praska, liže in/ali grize, je razlog za to potrebno čimprej odkriti in ga odpraviti, saj težave s kožo živalim običajno povzročajo veliko mero nelagodja. Nezdravljene poškodbe lahko povzročijo tudi veliko resnejše težave. Da do tega ne bi prišlo, so vam lahko v veliko pomoč izdelki VETGOLD, ki se lahko uporabljajo za pse, mačke, pa tudi konje in glodavce. Vsebujejo naravne učinkovine kot so avokado, sol mrtvega morja, aloe vera, propolis, ognjič, urea, navadni gabez in čebelji vosek.

Uporaba izdelkov VETGOLD se priporoča za zdravljenje poškodb kože zaradi atopičnega dermatitisa, akutnega vlažnega dermatitisa, površinskega dermatitisa, »LICK« granuloma, eozinofilnega granuloma ob pikih insektov, za blaženje srbenja ob lokaliziranih poškodbah ter celjenje razpok, žuljev, otiščancev, kirurških ran, ran z izgubo tkiva, abscesov, abrazij, opeklin, razjed ter odrgnin kože in blazinic.

 • hitra regeneracija tkiva in zelo kratek čas izločanja eksudata
 • blažijo srbenje, vendar NE vsebujejo kortikosteroidov
 • delujejo protivnetno, protiglivično, protibakterijsko
 • pomirjajo, vlažijo, mehčajo in regenerirajo celice tkiva
 • priporočljivo pri simptomatskem zdravljenju kožnih sprememb, zlasti pri imunoterapiji, podpori kožnim spremembam ob dietni prehrani, lokaliziranih dermatitisih, ʺlickʺ granulomih, simptomatskem zdravljenju eozinofilnega granuloma, hot spoti, kirurške rane, abscesi, opekline, razjede, odrgnine
 • združljivi z uporabo sistemskih antibiotikov

Linija obsega:

 • VETGOLD MAZILO 30 ml in PRŠILO 100 ml
 • ANTI ITCH ŠAMPON 200 ml in PRŠILO 100 ml
 • VETGOLD ŠAMPON 300 ml in BALSAM 300 ml
 • VETGOLD UŠESNI ČISTILI: ( 100 ml)
  • Z naravnimi olji
  • Z rastlinskimi izvlečki

Izdelke lahko naročite na dom v spletni trgovini!

Melisa veterina d.o.o.

Promocijsko sporočilo