Pogovor: Štajerski Brendi

Posteljica za Brendija, postelja za Mišo

Nikoli doslej še nobenega članka alistajerski-brendi-1 intervjuja z znanimi slovenskimi obrazi, pa najsi bo to v reviji Kužek ali Mucek, nisem začel hudobno. Pa pravzaprav tudi tokratnega ne bom. Vsaj jaz ne, ampak situacija je pač takšna, da drugače ne bo zvenelo, ker tudi ne more. Pa še čisto res je za povrh …

Mmmm, kje smo ostali? Ah, da, pri časopisni hudobiji. Tisti znani moški rek, da so babnice hudič. Saj ga vsi poznamo, mar ne? Stare in mlade, visoke in majhne, suhe in bolj okrogle … Vse. Ne trdim, da je to res, in ne, da ni. Diplomatsko nevtralno pravim le, da je to zelo poznan in razširjen moški rek. No, ampak vsaj čisto majčkeno pa najbrž vendarle drži. Pa ne zato, ker tako pravim jaz in ker sem moški, ampak ker tako je v primeru Štajerskega Brendija.

(((ZANAROCNIKE)))

Desetletna mačja krasotica Miša je glede na to, koliko pomladi šteje, mačka, ki ima za seboj že nekaj življenjske kilometrine. Recimo temu dama srednjih let. Kot se ljudem, se tudi mačkam v desetih letih kakopak zgodi marsikaj. Življenje so leta, ta pa modrost in vsaka šola nekaj stane. Miša tako preprosto povedano ne mara mačje postelje. Pika. No, od začetka jo je že, ampak kasneje …

Kasneje je namreč na podlagi izkušenj in modrosti, ki pridejo tekom let in poti življenja, ugotovila, da ji pač bolj odgovarja tista velika postelja. Dejstvo, da s tem mislimo človeško, v spalnici, je omembe nevredna malenkost. Moško dlakocepstvo pravzaprav. In kar si je Miša poželela, si je tudi vzela! Mačja posteljica je tako okrasni predmet, tista velika človeška pa uporabni. Brendi sicer posledično kakšni morebitni medsebojni kompenzaciji ne spi v mačji, da ne bo pomote, si pa z Mišo hočeš nočeš deli veliko posteljo. Miša je ženska, za povrh še s štirimi nogami in tako še urnejša, zato ne čudi, da je na koncu obveljala pač njena. Saj, kdo pameten pod soncem pa bi se, za boga, sicer sploh šel prerekati z ženskami??? Ali pa celo mislil, da se je končalo kako drugače?

Kakorkoli, posteljna situacija je urejena, zato življenje poteka nemoteno in po utečenih tirih.

Miša je sicer, že po tej logiki sklepajoč, hišna mačka, ki pa ji tudi okolica hiše ni tuja ali neznana. Prav nasprotno. Veliko prebije tudi okrog hiše, pravzaprav to le redko zapusti. Le vsake toliko, da naredi kakšni pohodniški izlet, pa še to ne prav daleč. Da vidi, kako so prijateljice, kaj je novega, kakšni so mačji modni trendi … Tu in tam prinese z njih kakšno ulovljeno miško, a to je del narave in kaj prida pomagati zoper to, se ne da.

Sicer pa se to res primeri poredko, saj ima hrane več kot dovolj doma. Dolgodlaka krasotica je izbirčna in precej da na to, kaj poje. Zdravje, linija, dieta … Je le določeno vrsto briketov, obenem pa obožuje konzerve ter še posebej prigrizke in vse, kar je na človeški mizi. Ko človek ob pisanju članka takole tudi premišljuje, se ni moč ogniti misli, da gre za neke vrste zavist. Najprej postelja, nato hrana namreč. A čisto mogoče, da to ne drži povsem. Ne mara namreč česanja, kopanje pa je sploh številka 1 na njenem seznamu zoprnij. A oboje je žal nuja, kajti sicer bi iz njene daljše dlake nastala kdo ve kakšna prepletena in zamotana kepa. Pa tudi avtomobilske vožnje ne mara, zato se redko pelje kam z njim. K veterinarju, to pa je bolj ali manj vse. Počitnice si zato raje omisli sama, v svoji režiji in takrat, ko Brendi počitnikuje, veseljači po svoje in s streženjem s strani drugih.

Iz praktičnih in zdravstvenih razlogov je sterilizirana in prav nič ji ne manjka. Rada in nadvse veselo raziskuje, pri čemer preseneti. Nič kaj dobro od šap ji namreč ne gredo nekatere tipične ženske stvari. Ali pa gre le za trans, v katerega pri tem pade čisto v ženski maniri? Med raziskovanjem se namreč večkrat zgodi, da obtiči v kakšni omari ali škatli. Pa vendar, mar res? Da ne gre v resnici za preveliko in preveč vneto žensko navdušenje nad tistim, kar se skriva v njih?

Povprečna, klasična ženska, četudi na štirih nogah, pa je tudi po obnašanju. Premore namreč neverjetno trmo in samosvojost. Ko si nekaj vtepe v glavo, gorje, dokler temu ni tako! In boriti se s tem … Mah, najbolje pozabiti! No, pa še recite, da gre le še za eno čisto navadno moško hudobijo …