Pet aktivnosti, ki bodo mentalno zaposlile vašo mačko

Mačke so super družinske članice in vedno več ljudi se jih odloči sprejeti v svoj dom. So ljubeče, igrive in ljudem lahko predstavljajo odlično družbo, tolažbo, podporo. A ne smemo pozabiti, da naše ljubljenke izvirajo iz divjih živali in, da imajo tudi one svoje nagone in potrebe, ki jih je treba izpolniti. Dnevno potrebujejo dovolj gibanja, ampak tudi mentalne zaposlitve. Ravno na slednjo mnogo mačjih lastnikov včasih kar pozabi, kar je velika škoda. Če mačka ni mentalno utrujena lahko pride do destruktivnega vedenja, stresa in vsesplošnega slabega počutja. Tukaj je pet aktivnosti, ki bodo razgibale tudi možgane vaše kosmatinke in jo spodbudile k razmišljanju.

mačka z žogico

Iskanje hrane

Hranjenje mačke je lahko izjemno zabavno! Na mesto, da posodo s hrano položite mački na običajno mesto, ga poizkusite dati nekam drugam. Če je to mački preveč enostavno, lahko obrok razdelite v več manjših delov in ga skrijete po različnih kotičkih stanovanja. Na ta način bo vaša mačka mogla uporabljati svoje lovske nagone in iskati „plen“, kar bo zanjo zanimivo, zabavno in koristno.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:

www.catster.com

www.petcoach.co

katzenworld.co.uk