9 znakov, ki so lahko pokazatelji zdravstvenih težav pri mački

Vsak mačji lastnik se trudi za kosmatinko skrbeti najbolje, kar lahko. Mačke so vse bolj priljubljene spremljevalke in pomembne družinske članice. In seveda si zanje ne želimo, da bi bile bolne in v bolečinah. Problem pa je, da mačke zelo dobro prekrijejo bolečino in včasih niti ne opazimo, da je s kosmatinko nekaj narobe. Tukaj je 9 znakov, ki vam bodo pomagali prepoznati, da je z vašo mačko nekaj narobe.

  1. Sprememba v obnašanju

Če je mačka sicer zelo aktivna, nato pa kar naenkrat veliko več spi in počiva, je to lahko znak slabega počutja. Prav tako lahko mačka postane bol tečna, godrnjava, nejevoljna. Izgubi lahko apetit, manj/več pije, ni več tako igriva…

  1. Izogibanje dotikom

Nekatere mačke se že po naravi raje crkljajo, kakor druge in nekateri dotiki so jim lahko vedno neprijetni. A če je mačka sicer zelo crkljiva, potem pa se kar naenkrat izogiba božanju, renči, piha ali joka ob določenih dotikih, je to zelo pogost znak, da jo nekaj boli.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:

www.catster.com

www.hillcrestanimals.com

vcahospitals.com