Najbolj umirjene pasme mačk

Zelo radi opazujemo mačke med igro in zabavo, a nekateri imajo vseeno raje bolj umirjene ljubljenke. Sploh pri mačjih mladičih je popolna umirjenost praktično nemogoča, a vseeno lahko izberete pasme mačk, ki so same po sebi bolj umirjene.

Katere pasme mačk so primerne za umirjene ljudi?

Nekatere pasme so že v splošnem bolj umirjene in ne potrebujejo toliko dnevne aktivnosti. Veliko pa je odvisno tudi od starosti: starejše mačke so navadno bolj mirne. V kolikor si torej želite mirnega ljubljenčka, je odlična izbira posvojitev starejše mačke. Lahko pa se seveda odločite za nakup katere od pasemskih mačk, ki je po naravi bolj umirjena.

Maine Coon

Znani so kot nežni velikani in eni izmed največjih pasem domačih mačk. Sicer so zelo igrivi in radovedni, a niso hiperaktivni, kvečjemu bolj mirni. So zelo navezani na svoje lastnike.

Odkrijte 5 zanimivosti o pasmi Maine Coon >

Britanska kratkodlaka mačka

So zelo mehkega in nezahtevnega karakterja, kar pomeni, da ne zahtevajo veliko pozornosti. Raje se usedejo zraven vas kot pa v vaše naročje. So tudi zelo lene mačke, tako da jih je za aktivnosti potrebno spodbujati.

Ragdoll

Mačke pasme Ragdoll so zelo nežne in mirne, zelo rade vam sledijo in se cartajo v vašem naročju. Lahko pa so tudi kar aktivne, če se želijo igrati.

Birmanka

Birmanke so ena izmed najmirnejših pasem mačk, ki jih poznamo. Hitro se prilagajajo, tako vam kot tudi drugim živalim. Lahko so igrive, a ob enem zelo potrpežljive in nežne.

Perzijka

Perzijske mačke so zelo rade v vaših naročjih in se božajo. So zelo tihe in načeloma zelo mirne ter sproščene.

Umirjene pasme mačk NE pomenijo manj dela!

Ne glede na to, kakšno pasmo izberete, se je potrebno zavedati, da se je z vsako mačko treba ukvarjati. Ljubljenčki potrebujejo pozornost, igro, crkljanje in nego. V kolikor tega ne zmorete nuditi je bolje, da živali nimate.

Imate raje živahnejše pasme mačk ali tiste, ki so bolj mirne in se raje crkljajo kot pa igrajo?

P.L.

VIRI:
www.petsradar.com
www.purina.com