5 zanimivosti o pasmi Maine Coon

Maine coon je nedvomno ena najbolj priljubljenih pasem na svetu. Mnogi te mačke imenujejo kar “nežni velikani”, saj gre za mačke večje velikosti, ki pa so v sebi izjemno ljubeče in nežne. Obožujejo pozornost in so zelo priljubljene družinske mačke, saj se dobro razumejo tudi z otroci.

Tokrat pa vam predstavljamo 5 zanimivosti, ki jih o teh mačkah mogoče še niste slišali.

Maine coon-i obožujejo vodo

Mačke naravnost sovražijo vodo. No, ta pasma je ena redkih izjem. Obožujejo vse, kar je povezano z vodo. Njihova debela dlaka odbija vodo, kar pomeni, da se njihova koža ne bo zmočila med plavanjem za razliko od drugih mačk.

Obstaja kar 75 različnih barv

Ta pasma je ena tistih, katere mačke se lahko dobi v kateri koli možni barvi. Obstaja namreč kar 75 različnih barv, nekatere so zelo redke, saj jih je med vzrejanjem težko obdržati nedotaknjene. Značilne barve so bela, rdeča, črna, modra in ostale s “tabby” vzorčkom ali brez.

Zvezdniška mačka v filmu Harry Potter je bila Maine coon

Se spomnite priljubljene mačke Mrs. Norris, ki je ves čas sledila hišniku Mr. Filchu? Bila je pasme Maine coon! No, v bistvu se je v vlogi Mr. Norris zamenjalo kar šest Maine coon mačk.

Prva komercialno klonirana mačka

Gospa Julie s Teksasa, ZDA je po 17 letih izgubila svojega ljubega mačka pasme Maine coon, Little Nicky-ja. Bila je tako obupana, da je plačala 50.000 dolarjev, da mačka klonirajo z odvzemom DNK. Julie pravi, da maček ne samo izgleda kot njen prejšnji – ima tudi zelo podobne osebnostne lastnosti.

Imajo nenavadno oglašanje

Te mačke se zelo rade oglašajo, pogosto pa ne uporabljajo običajnega mjavkanja. V
njihovem repertoarju je veliko različnih zvokov, kot so na primer “žvrgolenje”, “čebljanje” in
drugi zanimivi glasovi, ki nasmejejo lastnika še na tako slab dan.

Vas zanima več o tej posebni pasmi? Preberite si tukaj. 

P.L.

VIRI

www.mainecooncentral.com