Moja mačka je hiperaktivna

Morda se vam zdi, da mačke in hiperaktivnost ne gresta skupaj, saj je za mačje kosmatinke znana ljubezen do spanja in počivanja, vendar temu še zdaleč ni tako. Ker je vsako bitje edinstveno, so si med seboj različne tudi mačke – nekatere imajo toliko energije, da so v pogonu skoraj 24 ur dnevno, druge pa skoraj cel dan prespijo na svojem najljubšem prostoru. Kako pa ugotovimo, da ima naš mačkon res preveč energije in ga je treba malce ustaviti?

Če mačka divja naokoli, napada pohištvo, nevidne miške, se kot žogica odbija od sten in stropov, z največjim veseljem prevrača stvari iz najvišjih polic, krade in skriva različne predmete ter s seboj nosi najbolj nenavadne predmete, nič ne skrbite, mačka se obnaša povsem normalno. Veliko takšnega, za nas precej nesmiselnega, obnašanja je del igre in plenilskega vedenja.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Viri:
www.perfectpaws.com
www.petful.com
www.petmd.com