Mali sivi muc; Ne tako super skrivalnice

????????????????????????????????????

Kot skrbnik mačke, ste zagotovo navdušeni nad novimi idejami, ki smo se jih sposobni spomniti samo in izključno mačke! Kaj ne? Zagotovo tudi vas vsak dan vaša mačja prijateljica ali mačji prijatelj preseneti z recimo novo spalno pozo, najbolj prisrčnim mijavkanjem, predenjem in prikupnim mežikanjem, elegantnim gibanjem ali pa morda z mačjimi skrivalnicami? Prepričan sem, da ste na svojem najljubšem puloverju že našli kupček mačje dlake in se spraševali kako je prišel tja, kaj ne? No, jaz sem si začel počasi izbirati nove kotičke za igranje skrivalnic in občutek imam, da tokrat nad čisto vsemi idejami moja deklica ni bila ravno navdušena.
Naj vam povem, da se je vse skupaj začelo, ko je deklica v stanovanje prinesla nov pasji boks za mojo pasjo mamico. Uporabljali naj bi ga za transport, ko bodo šli na kakšen izlet ali počitnice, jaz pa sem dobil noro dobro idejo! Dokler ne bo boks šel na počitnice, se bom vanj skrival. A ko sem se nekaj dni skrival v boksu, sem ugotovil, da me preveč hitro najdejo in da si bom mogel najti kakšno novo, bolj izvirno skrivališče. In tako se je začelo. Nekega dne, ko je moja deklica in pralnega stroja jemala oprano perilo, sem ugotovil, da je v pralnem stroju ravno dovolj prostora … no, zame! In tako sem se tokrat skril kar v pralni stroj. Tam me je spečega našel fant moje deklice in opozoril še njo, da morata vedno zapirati pralni stroj, da se »slučajno ne bo zgodila kakšna bedarija«. In tako je na žalost moje skrivališče zaprlo svoja vrata. Dobesedno. A kaj, ko sta pozabila, da imajo v kurilnici tudi sušilni stroj in da je tudi tam dovolj prostora, da skrijem vanj svojo (malo bolj obilno – zaradi zime in praznikov seveda, saj veste, vse te praznične pojedine, potem je bil tukaj še 8. februar in sedaj bo kmalu spet kakšen praznik, ki ga bom lahko naslednjič uporabil kot izgovor za to, da sem se malo zredil) mačjo zadnjico. Pa so me po napornem iskanju celega zaspanega našli tudi tam. Da je tudi sušilni stroj zaprl svoja vrata ni potrebno posebej omenjati, kaj ne?
Ker pa sem tako zelo, zelo, zelo izviren in moder in ker imam cele mačje dneve čas, da razmišljam o vseh bedarijah, ki jih lahko naredim, sem seveda prav hitro našel novo skrivališče! Ker ne boste nikoli uganili, kam sem se skril nato, vam bom raje kar sam razkril to enkratno idejo! Skril sem se v peč. Ja, tako je. V peč. Da se je moja deklica grozno prestrašila, menda ne bo potrebno omenjati, kaj ne? Zagnala je pravo paniko in od takrat naprej zapira čisto vsa vrata, vratca in najmanjše predalčke. Preden začne uporabljati pralni ali sušilni stroj, pogleda in nato še potipa, da zagotovo nisem notri. Da pa me preden jo zazebe in se odloči, da bo prižgala peč, najprej zapre v kopalnico (uhuhu, super ideja, obožujem metanje brisač iz obešalnika in poličk), nato pregleda celo peč, še enkrat preveri, če sem res v kopalnici in še enkrat pregleda peč, verjetno tudi ni potrebno prav posebej omenjati. No ja, tokrat priznam, da sem jo tako prestrašil, da pušča za vsak slučaj vrata garderobne omare odprta. In od tega dogodka naprej je vsakič, ko me najde v omari, na svoji najljubši jopici … srečna!