Mačkon napaden in odvržen v koš, ker naj bi spominjal na Hitlerja

mackon-napaden-in-odvrzen-v-kos-ker-naj-bi-spominjal-na-hitlerja

Baz je sedemletni, belo-črni, sramežljivi mačkon, ki se je skotil s prav posebnim znamenjem pod smrčkom, za katerega nekateri pravijo, da spominja na značilne brke nekdanjega nacističnega voditelja. Čeprav se je muc tak rodil in za svoj videz ni sam kriv, pa so njegovi ‘brki’ nekoga tako zelo zmotili, da je mačkona brutalno pretepel in nato ga nato pustil umreti v košu za smeti.

Ko se Baz nekega vikenda ni vrnil s svojega potepa, je njegovo lastnico, Kirsty Sparrow iz Gloucestershira v Angliji, začelo skrbeti. Da bi ga našla, je objavila poziv na Facebooku in čeprav je vedela, da se je gotovo zgodilo nekaj slabega, nikakor ni pričakovala takšnega razpleta.

mackon-napaden-in-odvrzen-v-kos-ker-naj-bi-spominjal-na-hitlerja-3Baz je bil najden v košu za smeti, tako hudo poškodovan, da je potreboval takojšnjo veterinarsko oskrbo. Njegovo oko je bilo oteklo in posteklenelo, tako, da je veterinar med urgentno operacijo odločil, da ga ni več mogoče rešiti. Veterinarski stroški so znašali 600 funtov (približno 740 evrov).  Glede na resnost poškodb, ki pa so bile zelo lokalizirane, je veterinar ocenil, da niso mogle biti posledica avtomobilske nesreče, temveč krutega in namernega dejanja, najverjetneje brce.

Kdo bi lahko bil zmožen tako okrutnega napada na prijaznega mucka, policija še preiskuje. Zaradi njegovih značilnih oznak pa seveda ni izključeno, da je šlo za napad iz sovraštva. Njegova lastnica je zgrožena, globoko prizadeta in ne more verjeti, da je nekdo sposoben tako brutalno napasti nedolžno žival. Pravi, da je bil to za njenega ljubljenčka izredno travmatičen dogodek, ki ga je zaznamoval za celo življenje.

mackon-napaden-in-odvrzen-v-kos-ker-naj-bi-spominjal-na-hitlerja-2Narava se včasih resnično nenavadno poigra in na kožuščkih živali ustvari enkrat zabavne, drugič malce ponesrečene vzorce. Pa vendar, resnična lepota živali izvira iz njihove sposobnosti, da nas imajo brezpogojno rade, nam zaupajo in nas ne obsojajo na podlagi našega videza – to pa so lastnosti, ki bi se jih marsikateri človek lahko naučil od njih. Vsekakor upamo in verjamemo, da bo pošast, ki je pretepla ubogega mucka nekega dne dobila točno to, kar si zasluži.

Maja Kalaš

Vir: metro.co.uk