VIDEO: Mačka, ki škili

Tudi mačkam se lahko zgodi, da se rodijo s škilečimi očimi. Škiljenje ali strabizem je nezmožnost, da bi očesi skladno osredotočili na isto točko. To je pri mačkah lahko posledica okvare živcev očesnih mišic.

Ena izmed mačk, ki škili, je prikupna mačka po imenu Olive. Olive je bila kot mladiček zavržena in prepuščena sama sebi na ulicah New Yorka. Našla jo je Michelle Traynor, prijazna gospa, ki je mucko, katera je bila v že zelo slabem stanju, rešila. Morala jo je pozdraviti in okopati, da jo je spravila v stabilno zdravstveno stanje, nato pa jo je vzela za svojo. Poimenovala jo je Olive. Michelle je Olive odprla svoj Instagram profil (crazy_eyes_olive), na katerem ima že več kot 70.000 sledilcev. Zaradi svojih oči ima Olive prav prikupen videz in tudi to je razlog, da navdušuje mnoge sledilce po vsem svetu. Olive ima prikupne fogotrafije, iz katerih je razvidno, da je taka, kot vsi drugi mački: rada leži, rada spi, rada počiva, se igra in tudi pozira (njen Instagram profil najdete tukaj).

Čeprav ima take oči, vidi povsem dobro. Je pa sramežljiva in se rada skrije pod odejami. Najraje se ‘crklja’ v lastničinem naročju in pozira za fotografije,” je povedala Michelle.

Katarina Robnik