Kako porabiti manj posipa za mačje stranišče?

Ko je govora o negi in zdravju naše mačke, si vsi želimo le najboljše. Zato včasih porabimo ure in ure za raziskovanje in testiranje različnih izdelkov, ki jih mačka potrebuje, pri tem pa lahko zapravimo nemalo denarja.

Garfield je posip za mačje stranišče, ki je prijazen do vaše mačke, vas in tudi vaše denarnice. Poglejmo, zakaj. Narejen je iz 100-% rastlinskih vlaken in ne vsebuje nikakršnih umetnih dišav, zato je primeren tudi za občutljivejše in izbirčnejše mačke ter mačke z alergijami. Odlikujeta ga odlična absorpcija neprijetnih vonjav in neverjetno dobra sprijemljivost, zato bo čiščenje mačjega stranišča enostavno in hitro, vaše stanovanje pa ne bo nikoli smrdelo po mačjih izločkih. Uporabljen posip lahko stresete kar v straniščno školjko, saj zaradi svoje sestave v vodi razpade kot toaletni papir. Ker je razgradljiv, ne obremenjuje okolja in prispeva k lepši prihodnosti našega planeta. Več o posipu Garfield lahko preberete tukaj.

Zakaj veterinarji priporočajo posip Garfield?

Urško Škufca, dr. vet. med., smo vprašali, zakaj je posip Garfield tako koristen z veterinarskega vidika.

»Pogosta težava notranjih muc, še posebej kastriranih samcev, so obolenja spodnjih sečil. Dolgotrajno skrita in ponavljajoča se vnetja lahko privedejo tudi do tvorbe sečnih kamnov, vendar pa so klinični znaki običajno prikriti in lastniki bolezni ne opazijo v zgodnjih fazah. Ena prvih in najpomembnejših sprememb je sprememba barve urina, za to je pomembno, da za nastilj mačje toalete uporabljamo svetel pesek, ki idealno ob stiku z urinom ne spremeni barve in tudi sčasoma ne oksidira. Garfield pesek temu popolnoma ustreza, saj tvori kompaktne grudice, ki ohranijo barvo urina, v kolikor je ta spremenjena, tudi še ure po samem odvajanju. Zaradi svetle, bele barve so opazne že najmanjše spremembe v barvi urina, kar lastnikom omogoči, da ukrepajo pravočasno, preden bolezen napreduje v hujše oblike.«

Garfield je tudi ekonomičen!

Kot smo že omenili, je posip Garfield tudi cenovno ugoden, saj je njegova uporaba ekonomičnejša od uporabe običajnega posipa.  Povprečen uporabnik običajnega posipa porabi vsak mesec približno deset kilogramov posipa za eno mačko. Cene za tako količino peska se sicer močno razlikujejo, in sicer glede na to, kakšno vrsto posipa in katero znamko izberete, vendar pa je dejstvo, da boste vsak posip porabili veliko hitreje kot posip Garfield. Tovorjenje težkih vreč posipa iz trgovine je naporno, velika pakiranja zavzamejo kar nekaj prostora. In raje ne pomislimo, kakšno količino odpadkov vsak mesec ustvarimo samo na račun mačjega stranišča!

 

Če uporabljate posip Garfield, boste enem mesecu potrebovali le eno majhno vrečko posipa, ki tehta zgolj dobra dva kilograma. To je daljša oskrba z vrečko posipa kot pri katerikoli drugi vrsti!

 

 

Nasveti za učinkovito uporabo posipa:

  1. V mačje stranišče nasujte pet do deset centimetrov debelo plast posipa. Takšna količin
    a večini mačk zadostuje za nemoteno kopanje, vam pa omogoča enostavno odstranjevanje sprijetega peska.
  2. Uporabljajte visoko kakovosten posip, ki se dobro sprijema. Tako boste vedno odstranili le tisti posip, ki je resnično umazan, in ne boste po nepotrebnem metali stran čistega posipa.
  3. Za odstranjevanje umazanega posipa uporabljajte lopatko z režami. Tako boste lahko iz stranišča pobrali le sprijeto grudo umazanega posipa, čist posip pa bo spolzel med režami nazaj v mačje stranišče.
  4. Vsakič, ko ostranite umazan posip iz stranišča, ga nadomestite z enako količino čistega posipa, tako da ves čas vzdržujete enakomerno debelino plasti. To bo preprečilo sprijetim grudicam, da bi se prilepile na dno mačjega stranišča, in vam olajšalo čiščenje.

Če odštejete več denarja za vrečko kakovostnega, naravnega mačjega posipa, torej ne pomeni, da boste na dolgi rok plačali več. Ravno obratno! Vrečka posipa Garfield bo izkoriščena do popolnosti, saj nikoli ne boste zavrgli niti zrnca čistega peska. Svoji mački boste omogočili najboljše, ob tem pa vaša denarnica ne bo trpela!

Si želite osvojiti BREZPLAČNO oskrbo s posipom Garfield za kar šest mesecev? Sodelujte v nagradni igri! Kliknite tukaj >>

 

Promocijsko sporočilo