Devet pripomočkov, ki naredijo življenje z muckom lepše

1. Mačje stranišče

Mucki so nadvse čiste živali in bodo uporabo svoje čudežne škatlice za kakce osvojili zelo hitro. Če vas skrbi, da bi drobna zrnca peska poškodovala parket, izberite posip iz umetnih materialov, pod škatlo pa položite preprogo. Ne pozabite na redno čiščenje stranišča, saj bo lenoba hitro nagrajena s kakci blizu škatle, ne v njej.

2. Praskalnik

Da bodo kavč, zavese in drugi mamljivi materiali ostali nepoškodovani, vašemu mucku čim prej priskrbite praskalnik, ki naj bo stabilen in dovolj velik, da se bo na njem lahko kraljevsko pretegnil in nabrusil svoje kremplje.

3. Avtomatski krmilnik

Za razliko od psov mucki večinoma niso požrešne živali, zato bodo skledico briketov z veseljem grizljali ves dan ali še dlje. Da vaš kosmatinec ne bo na naključni dieti, mu brikete natresite v avtomatski krmilnik. Če na ta način ponudite tudi vodo, vas bo lahko pogrešal vse dolge ponedeljke v službi, morda celo kakšen vikend.

4. Igrače

Mucki imajo močan plenilski nagon, ki ga z veseljem udejanjajo tudi v igri z vami. Z vašo zverco se zabavajta skupaj v družbi plišastih mišk na vrvici, majhnih piskajočih žogicah, zagotovo mu bodo všeč tudi peresa in celo manjše plišaste živalce vaših otrok.

5. Mačja trava

Ali vašemu mucku bolj kot vse na svetu dišijo sobne rastline? Da bi obvarovali svoje zeleno kraljestvo in, kar je še pomembneje, mačje zdravje, mu ponudite lonček trave. Opozorilo: nekatere sobne rastline so za mačke strupene, zato jih raje podarite prijateljem. (((ZANAROCNIKE)))

6. Glavnik

Lepota ni naključje, kar vedo tudi mačji kosmatinci, ki ves dan urejajo svoj kožušček. Pomagate lahko tako, da nekajkrat tedensko vzamete v roke glavnik in se igrata frizerja. Svilnat lesk je le bonus, glavna prednost je manjša količina izbruhanih kosmov dlake, ki sicer tiščijo v želodcu.

7. Valjček za dlake

Nič ni lepšega kot nežno čohljanje vašega mucka in oboževanje njegovega mehkega kožuščka. Toda priznajte, dlake na oblačilih, ki tudi s pranjem ne izginejo, niso ravno prijetne. Preprosta rešitev: valjček za oblačila! Če ga nimate, si lahko pomagate tudi z lepilnim trakom.

8. Kraljevska postelja

Vaša prva misel je morda res pregrešno drago ležišče z razkošnimi blazinami in odejicami, a mucek bo povsem zadovoljen z malce večjo škatlo od čevljev in mehko brisačo. Vesel bo tudi pletene košare in odsluženega puloverja, ki še diši po vas, najraje pa bo posteljo delil z vami. Vašo, seveda.

9. Kliker in priboljški

Malo za šalo, malo za res – vašega mucka lahko s pomočjo klikerja in priboljškov naučite tudi trikov! Sedi, skoči, tačko, zamijavkaj – je lahko še kaj bolj zabavnega kot mucek, ki izvaja trike na povelje? Pobrskajte po spletu za videonasveti, kako se lotiti treninga. Naj se zabava prične.

Jana Puhar

Objavljeno v prvi številki revije Mucek