Človeška krutost ne pozna meja: enaindvajsetletnik je na Facebooku objavil video, na katerem brcne nič hudega slutečo potepuško mačko

cloveska-krutost-ne-pozna-ema-moski-brcne-mackoKo je enaindvajsetletnik drugega maja na socialnem omrežju objavil video posnetek, na katerem privabi nič hudega slutečo potepuško mucko k sebi, preden jo z vso silo brcne, verjetno ni slutil, da se bo njegovo bahanje s svojim krutim in objestnim početjem končalo v zaporu. Po tem, ko je videoposnetek zaokrožil po Facebooku in sprožil val zgražanja, so moškega v ponedeljek aretirali Newyorški policisti.

Po tem ko je na svojem Facebook profilu objavil video posnetek okrutnega dejanja, je slednji nekaj dni krožil po spletu. Na posnetku je bilo jasno videti kako enaindvajsetletnik privabi zaupljivo mačko k sebi z gesto dlani, kot da jo želi nahraniti, nato pa jo z vso silo brcne v zrak, pri čemer mačka zleti vsaj šest metrov stran in pristane za grmom. Mladenič se ob tem glasno reži in postavlja pred prijatelji za objektivom kamere, med tem ko proslavlja svojo ‘zmagovalno brco’.

Grozljivi video si lahko ogledate tukaj (POZOR, NAZORNA VSEBINA!):

Številni ljubitelji živali so po objavi posnetka izrazili svojo zgroženost in v spletni peticiji, ki jo je v nekaj dneh podpisalo več kot 2.000 ljudi, zahtevali, da se storilca najde in kaznuje.

Tako je že nekaj dni po objavi posnetka grozljiva uprizoritev dosegla tudi Newyorške policiste, ki so takoj uspeli prepoznati lokacijo dogodka, kmalu zatem pa tudi storilca. Enaindvajsetletni Robinson je stari znanec policije, z dolgo kartoteko, ki obsega kar osem preteklih kaznivih dejanj. V ponedeljek pa se je temu dolgemu seznamu pridružila še ovadba za  kruto ravnanje z živalmi.

Po zaslišanju so policisti sporočili, da je Robinson priznal krivdo v omenjenem dogodku, zgodilo pa naj bi se povsem naključno, ko so s prijatelji pred stanovanjsko zgradbo čakali na dostavljavca hrane. Robinson je zagledal mačko in pomislil, da bi se na takšen grozljiv način pobahal pred svojimi prijatelji, med tem ko je eden izmed njih dogodek posnel s svojim mobilnim telefonom.

Tamkajšnji stanovalci so pojasnili, da muc s posnetka, ki so ga poimenovali King, že nekaj mesecev živi v okolici stanovanjske zgradbe ter da je po naravi prijazen in igriv. Ravno zaradi svoje zaupljivosti pa jo je tako grdo skupil. Policisti so ga po dolgi iskalni akciji uspeli najti in odpeljati k veterinarju, ki je bil po ogledu posnetka prepričan, da je muc ob brci utrpel hude poškodbe. Kakšno je njegovo zdravstveno stanje za zdaj še ni znano.

Ob vsem tem pa se človek vpraša kaj razmišlja posameznik, ki se brez kakršnega koli vzroka, zgolj za lastno zabavo tako kruto izživlja nad živalmi? In kakšno grožnjo predstavlja za družbo nekdo, ki tako brez kančka slabe vesti škoduje drugemu živemu bitju? Človeška krutost res ne pozna meja…

Vse pohvale pa gredo policistom in civilnim posameznikom, ki so se aktivno zavzeli za to, da se storilca najde in kaznuje ter ga tudi hitro in učinkovito prijeli. Naj bo to poduk vsem tistim, ki se tako ali drugače izživljajo nad šibkejšimi – prej ali slej se bo vsak od njih srečal s posledicami svojih dejanj. Upajmo le, da bodo te posledice tudi za Robinsona resne in poučne.

Maja Kalaš

Povzeto po: www.nydailynews.com

 

mucek-narocnina-1

1 Komentar

  1. Bogi muci:( Pol pa se čud folk zakaj se mački bojijo ljudi, če pa so zaupljivi jo slej, ko prej skupijo od nekih kretenov! Mal nej se zamisli kako se je mogel ta muc počutit:/

Comments are closed.