Adventni koledar za mačke

Adventni koledar je aktivnost, ki zabava marsikaterega človeka. Seveda pa lahko izkušnjo odpiranja koledarja ustvarimo tudi za svojo ljubljenko. Ni še prepozno, da tudi za mačko ustvarite unikaten mačji koledar in ji pričarate praznično vzdušje.

 

Priboljški

Najpogostejši tip adventnega koledarja za mačke je adventni koledar priboljškov, ki ga lahko ustvarimo sami ali že kupimo narejenega. Če se lotimo sami, si pomagamo z vrečicami ali škatlicami, na katere napišemo številke od 1 do 25 in v vsako damo po en priboljšek. Bodimo pozorni, da vsak priboljšek zavijemo v plastiko, da se ta ne pokvari. V primeru, da nimamo časa ustvarjati, pa še vedno lahko zavijemo v najbližjo trgovino in kupimo adventni koledar, za katerega menimo, da ga bo imela mačka najraje.

 

Izbrana hrana

Lahko pa mački naredite adventni koledar izbrane hrane in ji s tem popestrite njej običajne vsakodnevne obroke. Izberete ji lahko popolnoma nove ali že deloma poznane vrste hrane, ki jih shranite na primernem mestu, da se le ti ne bodo pokvarili. Možnosti, kaj izbrati je veliko, pomembno pa je, da se prilagodite mačjim željam in potrebam (alergije, diete…).

 

Aktivnosti

Adventnega koledarja se lahko lotite tudi drugače in zanjo ustvarite adventni koledar aktivnosti. Vanj lahko vključite kot zunanje kot tudi notranje aktivnosti, vendar te prilagodite njej in njenim zmožnostim. Upoštevajte pa seveda tudi, kaj ljubljenka rada počne, s čim se rada igra in kje.

Kateri koledar bi mački najbolje ustrezal pa najboljše vemo prav mi lastniki. Nekatere mačke bodo neskončno uživale v adventnem koledarju aktivnosti, spet drugim pa bo bolj ustrezal adventni koledar priboljškov. Vsekakor pa ne glede, katerega izberemo, bomo s tem svoji mački pričarali čarobnost adventnega časa, kar je tudi glavni namen.

 

Katere pa so praznične nevarnosti za mačko? Preverite tukaj.

 

Vesna Kropf

 

VIRI:
www.thesun.co.uk