5 najboljših mačjih filmov

Čeprav se psi večkrat znajdejo v filmskih vlogah, je preprosto najti tudi zelo zanimive in zabavne filme o mačkah. Hišni ljubljenčki se pogosto podajo na veliko dogodivščin v prisotnosti ali odsotnosti njihovih lastnikov. Prav zato, so ti filmi idealni za ljubitelje teh čudovitih bitij, ki nas spremljajo v vsakem trenutku našega življenja.

 

Obuti maček

Vloga obutega mačka je svojo slavo pridobila v filmu Shrek. Ustvarjalci filma so se zato odločili ustvariti film, v katerem bo imel glavno vlogo obuti maček. Film sicer ni bil uspešnica, je pa prava izbira za lepo preživet in zabaven družinski večer.

Zgodba temelji na življenjski zgodbi obutega mačka, še predenj je spoznal Shreka. Odpravi se ukrasti čarobni fižol kriminalcema Jacku in Jill, vendar mu sprva njegov podvig ne uspe. V nadaljevanju mu na pomoč priskočita njegova mačja prijateljica in njegov prijatelj iz preteklosti. Skupaj ukradejo fižol, pridejo do velikanskega gradu in najdejo tudi zlato gos.

 

Garfield

Lahko sploh kdo izmed nas reče, da ne pozna te čudovite oranžne mačke, katere glavna strast je hrana in spanec? Maček Garfield se skupaj s psom Odijem odpravi na nešteto dogodivščin. Nedvomno je eden najboljših filmov o mačkah, lika pa sta upodobljena tudi v risanki. Film ima prvi in drugi del z naslovom Garfield 2.

Garfield je debel, len, ljubitelj lazanje, ki ima vse, kar si mačka lahko želi. Ko pa njegov lastnik v prizadevanju, da bi navdušil staro prijateljico Liz, posvoji psa z imenom Odie, Garfield dobi tisto, česar si ne želi. Neko noč Odie pobegne, potem ko ga Garfield zaklene ven. Garfield brez premisleka odide poiskati in rešiti Odiea.

Pustolovščine Mila in Otisa

Še ena oranžna mačka, ki igra v več kot čustveni zgodbi. Maček Milo in pes Otis sta skupaj odraščala na isti kmetiji. Nekega dne pa ju življenje loči in tako začneta pot v iskanju drug drugega.

Mačka iz vesolja

Predpostavka te zgodbe je osnovna: mačka prihaja iz vesolja in je zunajzemeljska. NLP, ki je pristal na ameriških tleh, zaseže vlada ZDA. Njen pilot, mačka z ovratnico, ki ima posebne moči, vključno z zmožnostjo, da lahko komunicira z ljudmi, se je izmuznil oblastem in potrebuje človeško pomoč, da bi se vrnil domov.

Potepuški maček Bob

Ta film izhaja iz istoimenske knjige, ki pripoveduje zgodbo o uličnem glasbeniku po imenu James in mačku, ki ga je našel na ulici, kateremu je dal ime Bob.

Vse se je zgodilo leta 2007, ko je glasbenik James Bowen domov odnesel poškodovano potepuško mačko in začel skrbeti zanjo. Toda umetnik ni vedel, da bo oranžna mačka odgovorna za njegovo reševanje pred odvisnostjo od drog.

Med gledanjem filma se boste smejali, neutolažljivo jokali, predvsem pa boste spoznali, da niste edini ljubitelj mačk. Pred ogledom filma s svojo mačko, pa se pozanimajte, ali lahko mačke razberejo vaša čustva, ki bodo prikapljala na dan med gledanjem filma.

Na filmskem trgu pa seveda obstaja še veliko filmov kot so: Mačke iz visoke družbe, Mačka v Parizu, Maček v klobuku, Keanu in Maček Fritz.

 

Manca Novak

 

VIRI:
www.vistadeishelties.com
www.imdb.com