Zavarovanje mucka

Za lastnike je mačka običajno kot družinski član, zato je skrb zanjo ravno tako pomembna. Stroški za veterinarsko oskrbo pa so pogosto zelo visoki, zato je v Sloveniji možno tudi zavarovanje psov in muckov. Za vas smo zbrali nekaj ključnih informacij s posameznih zavarovalnic, ki to omogočajo.

Zavarovanje mucka

Zavarovalnica Triglav

Pogoji: čipirani mucki, starosti od 2. mesecev do 7. leta, z rodovnikom ali brez.

Izberete lahko paket zavarovanja stroškov zdravljenja, ki nastanejo zaradi bolezni ali nezgode. Kritje stroškov zdravljenja je vseživljensko, mucka pa lahko zdravite v kateri koli veterinarski kliniki v Sloveniji. Na voljo imate mali in veliki paket, ki zajemata različna področja.

Sklenete lahko tudi dodatna zavarovanja, kot so: pogin mačke, asistenca, stroški nastanitve ob hospitalizaciji, bivanje v tujini, pokop mačke ipd.

Zavarovalnica Sava

Pogoji: vsi mački, ki so čipirani.

Sklenete lahko zavarovanje Naše tačke, ki vključuje kar nekaj področij znotraj pogina ali evtanazije zaradi nezgode in zdravljenje ter sodne stroške v primeru tožbe. Nudijo pa tudi asistenčne storitve, kot so organizacija in plačilo stroškov nastanitve in sprehajanja hišnega ljubljenčka, če tega ne zmorete zaradi nezgode ali bolezni.

Zavarovalnica Generali

Pogoji: pasemske mačke z rodovnikom, v starosti od 3. mesecev do 8. let. Biti morajo cepljene in imeti identifikacijski dokument.

Zavarovanje vsebuje nevarnost pogina ali usmrtitve zaradi bolezni ali nezgode. Lahko se sklene še dodatno zavarovanje, ki krije stroške veterinarskih storitev v Sloveniji.

Sami presodite, ali vaš mucek potrebuje zavarovanje in v primeru, da ga želite zavarovati, se pozanimajte in dobro preberite pogoje ter kritja posameznega zavarovanja pri določenih zavarovalnicah.

Eva Tomažin

Viri:

https://www.zav-sava.si/

https://www.generali.si

https://www.triglav.si/