Zakaj mora smrekovo mazilo biti v domu vsakega mačjega lastnika?

Smrekovo mazilo je vse bolj priljubljen produkt med lastniki malih živali. Ponaša se z nešteto blagodejnimi učinki, ki pridejo prav pri vseh psih, ne glede na starost, pasmo ali velikost.

Za smrekovo smolo že stoletja velja prepričanje, da je „obliž narave“. To lahko potrdijo tudi številne raziskave, ki dokazujejo, da smrekovo mazilo:

  • Spodbuja regeneracijo tkiva
  • Zavira rast gliv; je antimikotik
  • Pospeši celjenje opeklin
  • Pomirja razdraženo kožo

Mačji lastniki ga najpogosteje uporabljamo za nego pasjih blazinic in smrčka, lahko pa se uporablja tudi za nego dlake, kože, blaženje bolečin v mišicah in sklepih…

Znano je, da mačke rade raziskujejo in tudi same pogosto preživijo nekaj časa zunaj. Sploh v poletnih mesecih lahko hoja po vročih tleh povzroči poškodbe na blazinicah mačke. Zaščitimo jih lahko tako, da pred sprehodom tačke namažemo z mazilom. Tudi ob morebitnem nastanku opekline lahko tačke mažemo z mazilom, saj bo to pospešilo celjenje in ublažilo bolečino.

V tem obdobju pa se pojavi še ena nevarnost. To so žuželke oziroma insekti; komarji, čebele, ose… S smrekovim mazilom lahko ublažimo pik žuželke.

Tako zunanje, kakor tudi izključno notranje mačke pa rade raziskujejo, plezajo, praskajo, skačejo… Vse te aktivnosti lahko privedejo do raznih poškodb, ki so sicer večkrat samo površinske. A tudi odrgnine, ki ne potrebujejo posebne veterinarske oskrbe, so lahko za psa boleče in neprijetne. Tudi v tem primeru je smrekovo mazilo odlična izbira, saj pospešuje celjenje. Prav tako se mnogo mačjih lastnikov poslužuje smrekovega mazila kot podporo pri regeneraciji po poškodbi mišic, sklepov…

Mislite, da boste smrekovo mazilo uporabljali samo poleti, potem pa vam ne bo več koristilo? Povedati vam moramo, da se motite! Tudi v zimskem času vam bo še kako prišlo prav; za nego blazinic po hoji po snegu oziroma soli, za tretiranje suhih in razpokanih blazinic ter za nego suhega in razpokanega smrčka.

Mazilo je primerno tudi za alergike, saj pomaga pri razdraženi koži in izpuščajih. Mucki bo blažilo neprijeten občutek in srbečico.

Sicer pa se smrekovo mazilo lahko uporablja tudi popolnoma preventivno, za vzdrževanje zdrave dlake in kože. Vsekakor smo prepričani, da je to produkt, ki bo prišel prav tudi vam. Zato smo tudi sami v ponudbo dodali kvalitetno, naravno smrekovo mazilo, narejeno v Sloveniji. Preberite si več o produktu ter tudi vi naročite svojega in tako svoji mački namenite najboljšo nego.