Zakaj mačka noče uporabljati mačjega stranišča?

Vaša mačka je bila vedno čista in urejena ter pridno uporabljala mačje stranišče. Naenkrat pa vas neprijeten vonj opozori na to, da je mačka urinirala izven svojega stranišča. Zakaj to mačke počnejo in kako rešiti to težavo?

Mačke lahko svoje stranišče ignorirajo zaradi več razlogov, katerih se sploh ne zavedamo, med drugim tudi zaradi umazanega mačjega stranišča.

Zdravstvene težave

Eden najbolj pogostih razlogov, da mačka ne uporablja svojega stranišča, so zdravstvene težave. Mačka je lahko zbolela za vnetjem sečil, boleznijo ledvic ali sladkorno boleznijo. Lahko pa je to tudi posledica drugih bolezni, npr. artritis pri starejši mački, ki lahko težko vstopi v mačje stranišče z višjimi robovi. Če ima mačka zmanjšan apetit in ni aktivna, je čas za obisk pri veterinarju, kjer bodo ugotovili, katere zdravstvene težave mučijo jo mučijo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na Muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–