Zakaj imajo mačke rade tipkovnice?

Mačke so nenavadna bitja in veliko o njih sploh še ne vemo. Dostikrat se zgodi, da počnejo stvari, ki jih ne razumemo. Včasih mijavkajo ob posodi za hrano, ko pa jim damo hrano, gredo stran. Spet drugič se stiskajo in predejo, medtem ko jih božamo, a se kar naenkrat odločijo, da imajo dovolj in odidejo. Veliko mačk ima različna “nenavadna vedenja”, ki jih ljudje ne razumemo. Ena od takih neobičajnih stvari je tudi mačji odnos do prenosnih računalnikov.

Če ste mačji lastnik in kdaj doma delate na prenosniku, ste najbrž že doživeli, da je vaši mački bila naprava blazno všeč. Na začetku je mačje početje sicer luštno, lahko pa čez čas postane že zoprno, ko mačka v vašem imenu pošilja e-maile, objavi kaj na vaša socialna omrežja ali pa popestri vaše videoklice. Zgodi se tudi, da računalnik, skupaj z mačko, zgrmi na tla. Najbrž so vam tej scenariji kar znani. Tudi če vam niso, ste pa mogoče na spletu zasledili malo morje mačk, ki na tipkovnicah prenosnikov spijo, po njih hodijo ali drugače mešajo štrene svojim lastnikom, ki se trudijo delati.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
https://www.rd.com
https://www.inverse.com
https://kotaku.com