VIDEO: Svojo hišo je spremenil v mačja nebesa in odkril svoje poslanstvo

Peter Cohen prihaja iz Kalifornije v Ameriki. Svojo hišo je spremenil v mačja nebesa s posebej oblikovanimi policami in predori.  Zakaj se je odločil za ta projekt? Ko sta se njegovi mački poškodovali v nesreči z avtomobilom, se je odločil da ju bo obvaroval tako, da bosta  postali izključno notranji mački. Vendar hiša, v kateri bosta živeli, ne sme biti dolgočasna, ampak pravi raj za mačke.

Peter je bral članke o tem, kako se mačke rade sprehajajo po brvi in se odločil, da bo naredil dizajnerske mačje brvi in jim tako ponudil vso zabavo, ki se jo zaslužijo. Ko je njegov projekt napredoval z vse več atraktivnim policami oz. brvmi in tuneli, je Peter v svoj dom povabil vse več mačk, ki jih je posvojil iz zavetišča. Danes si deli dom z 22 mačkami. Spoznajte Maslo, Sir, Mango, Vaniljo, Piškotno pošast, Plezalca, Jupiterja in še mnogo prikupnih muc, ki uživajo v pravih mačjih nebesih.

Mačke so Petra vodile k njegovemu poslanstvu. Eni izmed njegovih mačk so diagnosticirali nevarno virusno bolezen infekciozni peritonitis in le ta ji je kmalu vzela življenje. Po žalostnem razpletu je Peter začel sodelovanje z raziskovalci iz univerze in se podal v raziskovanje te bolezni, v iskanje cepiva , ki ga še niso odkrili. Ko jo kasneje še ena izmed mačk zbolela za to boleznijo, so že iznašli nove možnosti za terapevtsko podporo obolelim in tako je Peter dobil upanje za prihodnost v boju s to boleznijo.

Iz gradnje mačjih nebes je Peter dobil novo poslanstvo, pomagati mačkam obolelim z infekcioznim peritonitisom. V iskanju zdravila za bolezen so pomembni majhni koraki, ki vodijo k velikemu cilju: ponuditi vsem mačkam možnost za boljše življenje.

Lidija Puš