VIDEO: Reševanje mačke, ujete v blatu

Velikokrat se zgodi, da mačke obtičijo, ali je to na drevesu ali pa celo v blatu kot v spodnjem prispevku. Največja nevarnost je, da se mačka sama ne more rešiti, in v tem primeru, če ne pride do hitre pomoči oziroma je nihče ne najde, lahko mačka tudi pogine.

Ujeta mačka na riževem polju

Moški se je sprehajal po riževem polju, kjer riž raste iz močvirnatih tal. Močvirnata tla, kjer raste riž, so izrazito namočena in količina blata sega globoko v tla. To pa posledično tudi pomeni, da je za majhno mucko lahko padec v takšno količino blata celo usoden. Blato se zalepi na dlako mačke in jo s tem posledično še dodatno obteži, s tem pa posledično ob preveliki teži lahko mačka celo utone. Ker pa je blato na riževih poljih izredno gosto, je tudi možnost plavanja na brežino praktično nemogoča.

Reševanje mačke

Moški, ki se je sprehajal med riževimi polji, je opazil mačko, ki se je na vse pretege trudila priti iz blata in ji seveda takoj priskočil na pomoč. Mačko je iz gostega blata rešil s pomočjo lesene palice. Počasi jo je premikal proti vznožju in jo nato hitro prijel v roke ter jo izvlekel iz gostega sivega blata.

Moški je mačko nato umil in odstranil gosto blato, ki se je prijelo na njeno dlako. Za le to je bilo potrebno res veliko truda, saj je bila le ta popolnoma prekrita z njim. Obenem pa je bilo blato tako gosto, da ga je bilo res težko odstraniti.

Mačko je nato moški odpeljal na varno in ji dal jesti. Za podrobnejši vpogled v samo reševanje ujete mačke v blatu pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf