VIDEO: Pet mesecev stara mucka, ki obožuje plavanje

Mačke so znane po tem, da v veliki večini sovražijo vodo, sploh kadar gre za kopanje ali celo plavanje v njej. Vendar obstajajo pa izjeme in ena izmed le teh je pet mesecev stara mucka, ki obožuje plavanje s svojim lastnikom.

Mačje kopanje

Pet mesecev stara mucka je mucka, ki obožuje svojega lastnika, in mu sledi, kamor koli gre, če le to lahko. Tokrat pa se je lastnik odločil za kopanje v morju, na kar mu je ta nadobudna mucka sledila v vodo brez dvomov. Presenetila ga je s hitrim naučenim plavanjem in pogumom v vodi. S tem pa je pokazala, da ne obožuje samo igre in tekanja po plaži, ampak uživa tudi v plavanju v morski vodi.

Po kopanju

Lastnik ima po vsakem kopanju v morju za svojo mucko pripravljeno brisačo, na katero le ta tudi takoj priteče, ko pride iz vode. Pripravljeno ima tudi toplo vodo v steklenički, jo z njo okopa ter s tem odstrani vso sol iz nje. Nato mucko dobro posuši s čisto suho brisačo in s tem poskrbi, da se le ta čim hitreje posuši.

Povezanost med mačko in lastnikom

Mucko je lastnik našel samo in zapuščeno brez mame. Vzel jo je pod svoje okrilje in postal mačji očka. Mucka se je zlahka privadila na okolje, v katerem živi njen lastnik. Prav tako uživa v vseh aktivnostih, ki jih počneta s skupaj, in ker je lastnik izredno aktiven, je le teh veliko. Seveda pa uživa tudi v igri kot vsaka druga mačka, le da je njena najljubša igrača frizbi, in najljubša igra lovljenje le tega.

Povezanost mačke in lastnika je tukaj tako močno, da mu je mucka sledila še v vodo, se naučila plavati in mu začela delati družbo tudi v morju, ne samo na kopnem.

Vesna Kropf