VIDEO: Napotki za varčevanje pri mačjih izdelkih

Včasih pridemo v čase, ko si želimo prihraniti kakšen evro ali dva tudi pri pripomočkih za mačke. Seveda večino ljudi misli, da je to misija nemogoče, ne da bi naši nadobudni mački s tem zmanjšali kvaliteto njenega mačjega življenja, vendar temu ni tako.

Poznate mačjo meto? Mačjo meto mačke obožujejo in jih večinoma njen vonj dobesedno obnori. Seveda pa, v kolikor si želimo malce prihraniti, a hkrati še vedno omogočati to mačjo razvado, vrečke z vonjem po mačji meti, lahko naredimo kar doma. Vse, kar potrebujemo, je razpršilo z mačjo meto in malo večje papirnate vrečke, ki jih najdemo praktično v vsakem gospodinjstvu. Vse, kar moramo narediti je, da notranjost vrečke poškropimo s sprejem iz mačje mete in pustimo, da se posuši. Ko je papirnata vrečka suha, je pripravljena za mačjo uporabo, kadarkoli se bo vaši mački zahotelo.

Mačke prav tako obožujejo različne igračke in v videu je predstavljen način, kako prihraniti denar pri mačjih igračkah tako, da jih izdelamo sami. V praktično vsakem domu se nahaja tisti kup nogavic, ki na žalost nikoli ne najdejo več svojega para. Odlična rešitev za izgubljene nogavice so mačje igračke. Stare nogavice lahko napolnimo s suho mačjo meto, zvončkom, papirnatimi kroglicami. Vse skupaj dobro zavežemo skupaj in imamo novo igračko za svojo mačko ter pri tem ne zapravimo veliko denarja. Še več trikov pa najdete v spodnjem videu.

Vesna Popovič