VIDEO: Mucki spoznajo tigra

Kaj se zgodi, ko med seboj predstavimo dva mucka? Situacija je lahko kar precej napeta, saj nikoli ne moremo imeti zagotovila, da se bosta med seboj razumela. Kaj se zgodi, ko se spoznata mucek in kužek? Stopnja napetosti se še poveča. Že pregovor pravi, da sta maček in pes večna sovražnika. To sicer ne drži kot pribito, a je dovolj, da nam med trenutkom predstavitve delajo živčki in je naša pozornst na samem vrhuncu. Kaj pa se zgodi, ko mucka predstavimo tigru? No, to pa je že popolnoma druga zgodba!

Takoj na začetku bi gotovo pomislili, da takšno srečanje že ne more obroditi kakšnih sadov. Ko pa vstopi razumno pretehtavanje možnih izidov, se naenkrat zavemo, da so tudi tigri konec koncev mačke. Njihova narava je zelo podobna tisti od naših, domačih ljubljenk, le da je ujeta v precej večje telo.

Možakar, oskrbnik tigrov, na posnetku svoje tri mucke v torbi prenese pred mačja velikana, mladičke pa spremlja tudi njihova mačja mama. Razloži nam, da je ta trenutek skrbno načrtoval in ga je sprva nameraval prestaviti, saj je za tigra ravno napočil čas hranjenja, ob pogledu na mucke pa bi lahko dobila napačno idejo. Po drugi strani pa bi tigra, ko muckov ne bi dobila na pladnju, morda spoznala, da niso namenjeni potešitvi njune lakote.

Mucki so ob srečanju zelo neustrašni, a zato je toliko bolj previdna njihova mama. Ko enega izmed njih skrbnik tigru preveč približa, z mijavkanjem hitro opozori, da je to za njen okus prenevarno. Skrbnik njeno mnenje zelo spoštuje in poudari, da vse temelji na zaupanju – muca mu zaupa svoje mucke, da ne bo z njimi naredil ničesar, česar sama ne odobrava. Kaj pa tigra? Sprva delujeta zelo radovedno in mucke po mačje ovohavata, nato pa prav brezbrižno odideta stran. Kdo bi si mislil? Morda pa se v drobcenih muckih skriva več tigra, kot v pravih?

Urša Lesar