VIDEO: Mucek s popolno nepopolnim obrazom in ogromnim srcem

Pinocchio je simpatičen mucek, ki pa je nekoliko bolj poseben; njegov obraz je precej nenavaden. Nima simetričnih oči in gobčka, kakor običajne mačke. A ravno zaradi te lastnosti se je mnogo ljudi vanj naravnost zaljubilo.

Med drugim ga je izjemno vzljubila tudi Jacquelline, ki vodi društvo za pomoč živalim. Pravi, da še ni videla mačke, ki bi imela tak obraz, a je njej ta lastnost bila zelo simpatična. Mucek je k njim prišel precej podhranjen in tudi zadržan. Dobil je veterinarsko oskrbo, kvalitetno hrano in seveda veliko ljubezni. Počasi si je Pinocchio opomogel in postal razposajen mačji mladič.

Ko je muc okreval, je dobil tudi začasni dom. K sebi ga je vzela Melissa, ki ga je tudi hitro vzljubila in se nanj navezala. Zaradi muckovih zdravstvenih težav, ni smel pretirano teči in skakati, kar je za igrivega Pinocchia bilo kar izziv. Obnašal se je kakor povsem običajen muc; želel se je igrati z drugimi mačkami, igračami, pri vseh aktivnostih je pa bil tudi zelo samozavesten.

Melissa pravi, da ima Pinocchio ogromno srce. Obožuje človeško družbo, crkljanje in tudi vse druge živali. Je pogumen in vesel muc. Trenutno je še vedno v začasnem varstvu, dokler ne okreva do konca, a je Melissa prepričana, da bo dobil super dom in nekomu polepšal življenje.

Veronika Sivka