VIDEO: Muca preživi padec s 25 metrov

Pregovorno imajo mačke devet življenj. Ko bi le bilo to dobesedno res! Žal se velikokrat pripeti, da muca preživi strašno nesrečo, porabi vseh osem življenj naenkrat in ji ostane samo še tisto eno, ki pa je še kako dragoceno. Ravno takšno zgodbo lahko z nami deli muca po imenu Piper.

Piper je bila zelo oboževana družinska muca, ki je živela zunanje-notranje življenje. Njeni skrbniki so bili vajeni, da si včasih želi daljšega pohajkovanja po okolici, a nikoli ni odtavala kam daleč. Po kakem dnevu se je s potepa vselej vrnila. Nekega dne pa skrbnica družinske ljubljenke nikakor ni uspela priklicati. Minevali so dnevi in Piper po več kot tednu še vedno ni bilo domov. Obupani skrbniki so že skorajda izgubili upanje, da bodo muco še kdaj videli. Nato pa šok – ne le, da je bila živa, Piper je bila ves čas le nekaj korakov od domače hiše! Žal pa ni bilo vse tako lepo, kot se zdi na prvi pogled. Muca je resda ostala v bližini doma, a je obtičala na samem vrhu skoraj 25 metrov visokega drevesa. Družino je zelo skrbelo in takoj so začeli z organizacijo reševalne akcije. Vseeno pa je bilo jokajočo in hirajočo ljubljenko zelo težko opazovati, saj so vsi vedeli, da so tisti trenutek popolnoma nemočni. Skrbnica je pozorno bdela nad Piper in opažala je, da je ubožica iz minute v minuto bolj izčrpana in da se ne bo več mogla dolgo obdržati na drevesu.

Pomoč je naposled le prišla. Nekdo od pogumnih sosedov se je pripel na vrvi in se povzpel Piper nasproti. A le nekaj metrov pred rešitvijo se je prestrašeni in utrujeni Piper zlomila veja pod nogami in omahnila je v globino. Skrbnica je kasneje povedala, da se ji je ob prizoru ustavilo srce in da je padec opazovala kot v počasnem posnetku. Mačke so sicer znane po tem, da se uspejo v zraku obrniti in se pripraviti na doskok na noge. Piper se je posrečil popoln obrat, a je za ovinkom že čakala nova nesreča. Ob drevesu je namreč raslo še eno, nižje drevo, Piper pa se je zaletela ob veje, zato za še en obrat ni imela dovolj časa. Ob tla je z visoko hitrostjo udarila obrnjena na hrbet in vsi so bili prepričani, da Piper ni več pomoči.

Vsaka tako nesrečna in tragična zgodba pa si na koncu zasluži čudež in točno to je čakalo Piper. Padec je zares čudežno preživela in takoj po pristanku prestrašeno odbrzela stran. Domači so jo nekaj časa iskali, naposled pa jo vso zamaščeno od drevesne smole, a sicer nepoškodovano našli pod avtomobilom. Piper je s tem neverjetnim dogodkom zagotovo porabila svojih osem življenj in skrbniki so, odločeni, da tistega enega ohranijo kar se da dolgo, Piper prepričali v hišno življenje.

Urša Lesar