VIDEO: Muc se spoprijatelji s 50 psi

Naslednji video je dokaz, da v reku »sovražita se kot pes in mačka« ni niti zrna resnice. Predstavljamo vam mačka Boomerja, ki se je s svojim skrbnikom navdušeno podal na pasjo razstavo, kjer se je spoznal ne le z enim, ampak kar s 50 psi!

Boomer, katerega ime je okrajšava za Boomerang, je pasemski muc bengalec. Bengalske mačke niso tipične mačke za v naročje, njihov energični in rahlo divji temperament pa zahteva veliko interakcije, stimulacije in vedno novih dogodivščin. Njegov skrbnik, ki se tudi profesionalno ukvarja z dresuro živali, je Boomerja posvojil prav zaradi inteligentnosti in sposobnosti učenja, ki ju premorejo bengalske mačke.

Ko je Boomer prestal že kar nekaj ur urjenja, sta se s skrbnikom podala na pasjo razstavo. Boomer je bil primerno pripet na povodec in je tako lahko varno spoznaval nove štirinožne prijatelje. Nekatere reakcije psov na mačji obisk so prav zanimive! Velikokrat je iniciativo prevzel prav pogumni mačkon, kužki pa so ga nato ovohali. Nekateri so bili precej presenečeni in so se nato kar hitro umaknili, drugi pa so v novem poznanstvu prav uživali in so Boomerja celo obliznili. Nekateri so bili takoj pripravljeni tudi na igro, a tu so skrbniki morali biti precej previdni, da igra ni postala preveč fizična in agresivna.

Na splošno pa je mačkom Boomer v pasje obarvani dogodivščini kar užival in ni imel nobenih težav niti s tem, da so bili nekateri kužki precej večji od njega. Prav gotovo se naslednje pasje razstave že nadvse veseli!

Urša Lesar