VIDEO: Mačke so zaščitniške!

Med ljudmi že dolgo velja stereotip, da so mačke sebična bitja, ki jim je mar predvsem za lastno dobro, za druge pa se požvižgajo. Ta isti stereotip pravi tudi, da se nam mačke približajo le, ko želijo nekaj od nas – da jih nahranimo, da se igramo z njimi, da jih spustimo na prosto … Ko pa se ne zgodi njihova volja, so nepredvidljive, napadalne, celo nevarne.  Zaradi tega in drugih podobnih negativnih prikazov mačk imajo mnoge mlade družine zadržke glede tega ali bi si za ljubljenčka omislili mačko. Ne bi imeli raje psa, ko pa so tako zaščitniški do otrok? Če živite z mačko in imate otroke, ste verjetno že ugotovili, da so vsi navedeni pomisleki popolnoma neutemeljeni. Ne le, da so muce izredno pozorne, tudi zaščitniške so in pri tem znajo biti prav pasje! To je na lastni koži občutila tudi mamica iz spodnjega videa:

Video prikazuje mlado mamico, ki se v domači dnevni sobi igra s sinkom. Otrok se veselo igra z žogo dokler po nesreči ne razbije stekla na klubski mizici. Mačka v drugi sobi zasliži ropot in se odpravi pogledat. Ko zagleda otroka v solzah in mamo, ki pospravlja razbito steklo sklene, da mora biti za jok in stok kriva mati … Takrat se prav krvoločno spravi na mamo in jo izžene iz sobe. Ko se le-ta vrne po otroka, mačka nadaljuje s terorjem. Odločila se je, da v tej hiši ne bo nobenega nasilja nad otroki!

Čeprav jo je uboga mamica skupila po krivem, pa je video odličen dokaz tega kako zaščitniške in ljubeče so mačke, predvsem do otrok! Ne potrebujejo nobene vzgoje, da vedo, da nasilje nad šibkejšimi ni sprejemljivo. Takšen moralni kompas bi brez dvoma potreboval tudi marsikateri človek.