VIDEO: Mačke prvič vidijo ribe

Iz risank ven je znano, da so ribe za mačke največja tarča, pa vendar se tudi v risankah deloma skriva resnica, saj divje mačke med drugim lovijo tudi ribe. Kljub temu pa je za domače mačke riba, ki plava v vodi popolnoma nekaj novega in seveda zanje tudi nova tarča.

Spoznavanje ribe v akvariju

Lastnica je v velik akvarij nalivala vodo in seveda so jo njene nadobudne mačje kosmatinke opazovale z velikim zanimanjem. Ko je bil akvarij skoraj do vrha poln, je v akvarij dala srednje veliko ribo, ki je takoj zaplavala po akvariju, mačke pa takoj v pozor. Riba je praktično ustavila mačke na mestu in se le te za trenutek ali dva sploh ne upajo premakniti z mesta, kjer stojijo.

Počasi tri mačke začnejo krožiti okoli akvarija izredno previdno in oprezujoče na ribo v akvariju. Seveda postajajo postopoma vedno bolj pogumne in prihajajo vedno bližje akvariju. Akvarij z vsakim gibom ribe dobro prevohajo, a še vedno ne vedo, kaj se nahaja v samem akvariju, in če to predstavlja zanje nevarnost ali ne.

Skok ribe iz akvarija

Kar naenkrat pa riba skoči iz akvarija in vse tri mačke odskočijo. Riba začne drseti in skakati po tleh, mačke pa se ji z velikim zanimanjem približajo. V tistem trenutku pa lastnica vzame ribo s tal in jo da nazaj v vodo. Kasneje je ribo tudi spustila v reko na prostost, na varno od njenih radovednih mačk.

Seveda za podrobnejši vpogled v njihovo raziskovanje ribe pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf