VIDEO: Mačje borbe

Mačke veliko časa v dnevu prespijo, natančneje od 12 do 16 ur dnevno, pa vendar kljub temu vseeno vedno najdejo čas za aktivnosti in igro. V tokratnem prispevku vam predstavljamo kako se med sabo igrata dve mački.

Mačja igra

Mačke se igrajo na različne načine, od lovljenja igrač do lova na ptičke pa vse do igranja z drugimi mačkami. Igranje z ostalimi mačkami je seveda za zunanje opazovalce podobno borbi med eno in drugo. Mački na video posnetku zamahujeta tački ena proti drugi, skačeta ena na drugo in se skupaj kotalita po tleh. Vse to je seveda del igre, ki je zanju popolnoma neškodljiva in zabavna.

Lovljenje po tunelih

Kdo bi si lahko predstavljal, da mačke obožujejo tudi igro po tunelih. Nadobudni mački na videoposnetku jih definitivno obožujeta in jih uporabljata kot skrivališče ter priložnost za napad. Definitivno pa je njuna igra naravnana k lovljenju ena druge, kar zanju ni le zabavno, ampak jima hkrati pomaga izpiliti njune lovske sposobnosti. Ko pa se ena izmed njih njune naveliča igre se z lahkoto umakne, in sicer v tem prostoru si je za prostor za umik izbrala okensko polico.

Seveda za podrobnejši vpogled v njuno igo pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf