VIDEO: Maček, ki se ga nihče ni hotel dotakniti

Oglejte si to neverjetno transformacijo iz garjavega mucka v mačka, ki ima svoje ime in svoj za vedno dom. Ko je bil maček Valentino najden na ulici, je bil v zelo slabem stanju s kožo, prekrito z zajedavci. Bil je zelo suh in slaboten. Oči so bile tako zelo vnete, da jih je komaj malo odprl. Ker je Valentino izgledal neprijetno, ga nihče ni hotel vzeti k sebi, kljub temu pa je čakal človeški stik.

Nekega dne pa je Elaine slišala jok iz Valentinove kletke in pristopila k njemu. S svojo drobno šapo se ji je približal in rahlo mijavknil. Elaine pravi, da je bilo njegovo drobno mjavkanje kot klic na pomoč. Kljub temu, da se lahko garje iz mačka prenesejo na človeka, ga je Elaine vzela v roke in stisnila k sebi, da bi ga pomirila.

Fotografija, na kateri objema garjavega mačka, je zelo hitro postala viralna. Elaine je na pomoč poklicala svojega prijatelja, ki dela v zavetišču. Ta dan je Valentino odkril človeški dotik in ljubezen. Dobil je tudi svoje ime – Valentino, ker je imel veliko srce. Na veterinarski kliniki so ga vsi imeli radi in zanj dobro skrbeli. Valentino je vsak dan kazal vse večji in večji napredek, imel je voljo do življenja … in dobil je tudi svoj ljubeč domek.

Doroteja Turkovič