VIDEO: Lov na ribo

Ribe so za divje mačke eden izmed glavnih virov prehrane, seveda pa nekaterim divjim mačkam gre to bolje od rok kot drugim. Pa vendar ne lovijo rib zgolj in samo divje mačke, ampak so ribe tarča tudi za domače mačke. Tokrat vam predstavljamo v spodnjem videu prispevku, kako velika šanghajska mačka lovi ribo iz ribnika.

Lov na ribo v ribniku

Ribnik poln rib izrazito oranžne barve privlači ne samo ljudi, ampak tudi mačke. Tokrat so ribe vzbudile pozornost veliki šanghajski mački, ki je opazovanje kaj kmalu spremenila v lov nanje. V prvem koraku je sedela ob vznožju ribnika in zgolj samo opazovala, kasneje pa se je počasi začela premikati še bližje k vodi.

Ulov plena

Opazila je, da je na samem robu ribnika kamen, in se takoj postavila obenj. Za nekaj časa je obmirovala, tako da so se ribe v ribniku zopet nazaj sprostile in niso več posvečale pozornosti nanjo. Počasi je stopila na kamen in se približala vodi. S tačko je hitro zamahnila proti ribi in jo ujela. Ribo je povlekla na vznožje kamna, kjer jo je nato zgrabila z gobčkom.

Svoj plen je nato samozavestno in hitro odnesla stran od ribnika, da bi si našla miren kotiček, kjer bi lahko le to v miru pojedla. Za podrobnejši vpogled v njen lov na ribe pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf