VIDEO: Dve mački in bazen z žogami

Bazen s plastičnimi žogicami je ena izmed najbolj popularnejših stvari pri otrocih, a kako se bodo nanj odzvali dve nadobudni mačji kosmatinki. V podroben vpogled v mačje raziskovanje otroškega bazena s petsto žogicami, pa si poglejte v spodnjem videu posnetku.

Raziskovanje bazena z žogicami

Lastnica dveh nadobudnih mačjih kosmatink je najprej postavila bazen iz barvnih ograjic in vanj vsula petsto raznobarvnih plastičnih žogic. Sprva sta mački hodili okoli bazena, dobro prevohali okolico in dobro opazovali kot sam bazen kot tudi kroglice v njem. Nato je oranžna tigrasta mačka najprej skozi ograjo poskušala priti to žogic in kasneje s tačkami skočila na ograjo. Počasi se je nato spustila v bazen z žogicami, kjer se je začela počasi in previdno premikati po bazenčku.

Čez nekaj časa ji je v bazen z žogicami sledila še bela mačka, ki ji je po parih poskusih le uspelo priti v bazenček. Kot prva je tudi ta v bazenčku izredno previdna in se po njem giba resnično počasi in izredno previdno. Lastnica ji je nato vrgla nekaj žogic, ki jih je začela loviti po bazenčku. Kljub temu da jo je lastnica skoraj popolnoma prekrila z žogicami, se teh ne boji več in se jih z lahkoto otepa stran ter z njimi igra.

Kmalu zatem sta se v bazenčku z žogicami sprostili obe mački in vanj skakali brez previdnosti in strahu. V njem sta lovili kot svoje igrače kot tudi plastične žogice iz bazena. Za podrobnejši vpogled v samo igro v bazenu s petstotimi žogami pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf