VIDEO: Agresiven maček postane pravi crkljivček

Joey je rešen mucek, ki je v zavetišču bil označen kot agresiven. Bil je izjemno prestrašen, nobenemu se ni želel približati, kaj šele, da bi se pustil pobožati. Poleg vedenjskih težav je imel tudi deformacijo obeh prednjih tačk.

Roko na srce, možnost, da tak maček dobi dom, so zelo majhne. Seveda pa nič ni nemogoče; vsak maček je ob pravemu človeku lahko najboljši maček na svetu.

No, ravno Joey je dobil to srečo, da so ga zagledale prave oči. K sebi domov ga je vzela ljubiteljica mačk po imenu Grace. Že takoj so jo opozorili, da se muc morda nikoli ne bo navadil na notranje življenje. A gospa se je odločila, da si tudi takšen maček zasluži priložnost in ljubezen.

Grace je na začetku preživela ure in ure ob Joey-ju, brez dotikov, brez, da je silila vanj. Ponudila mu je hrano in ga mirno opazovala. Želela je, da se muc navadi najprej njene prisotnosti. Čez nekaj časa se ga je previdno in nežno dotaknila in zgodilo se je presenečenje; mucku je dotik bil všeč in ga ni zmotil.Joey je iz tedna v teden vse bolj napredoval. Začel se je igrati z drugimi mačkami in postal pravi igriv, razposajen in radoveden muc. Poleg tega pa je postal velik ljubitelj crkljanja. Grace pravi, da je Joey eden najbolj ljubečih in prijaznih mačkov, kar jih je spoznala. Kar sam ji skoči v naročje in lahko bi se božal cel dan.

Izkazalo se je, da je muc daleč od agresivnega; bil je le prestrašen in potreboval je človeka, ki bo z njim dovolj potrpežljiv in mu dal priložnost, da zaživi.

Veronika Sivka