Treniranje mačke s pomočjo priboljškov

Večina ljudi še vedno ne verjame, da je mačke mogoče uriti, saj se, sploh v primerjavi s psi, na naše ukaze na videz ne odzivajo. Resnica je popolnoma drugačna! Ne le, da je muce mogoče naučiti vrsto zabavnih in uporabnih trikov, celo prve znanstvene raziskave, ki so poudarile moč pozitivne spodbude, so bile izvedene s pomočjo mačk. Eden od osnovnih načinov, kako uriti mačko, je uporaba priboljškov. Naslednjič, ko bo vaša ljubljenka sedela pred prazno skledico in vam v mačjem jeziku vztrajno prigovarjala, da jo nahranite, torej izkoristite situacijo in pogumno pričnite z učenjem!

Trening mačk prinaša veliko pozitivnega. Učenje ukazov muco ohranja mentalno in telesno zdravo, saj zaposli tako telo kot um, poleg tega pa skupno preživljanje časa skozi igro krepi povezanost in prijateljstvo. S pomočjo nekaj preprostih nasvetov boste mačko lahko naučili celo vrsto trikov, od tega, da pride na ukaz, do uporabe človeškega stranišča in sprehajanja na povodcu.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar

Viri: