TO so pasme mačk z najdaljšo življenjsko dobo

Seveda si vsak mačji lastnik želi, da bi njegova ljubljenka doživela čim daljše življenje. Življenjska doba mačke je odvisna od več dejavnikov: življenjski slog, prehrana, genske predispozicije, pa tudi pasma. Tokrat vam razkrivamo, katere pasme mačk imajo najdaljšo življenjsko dobo.

Preverite, koliko časa v splošnem živijo mačke >

Siamska mačka

Med zelo znane pasme mačk se uvršča siamska mačka, ki ima tudi dolgo življenjsko dobo. Pasma je sicer nagnjena k boleznim zob ter dihal, a v splošnem dočaka od 12 pa do 20 let.

Burmanka

Igriva in živahna mačka dočaka tudi zavidljivo starost: te mačke v povprečju živijo 16 – 18 let.

Egiptovska mau

Precej redka pasma, ki sodi med bolj zahtevne in je zato primerna samo za izkušene lastnike. Čeprav so nagnjene k boleznim srca, je njihova življenjska doba od 12 do 15 let.

Ragdoll

Prikupna mačka, ki ukrade srce marsikateremu mačjeljubcu. Pasma je sicer nagnjena k ledvičnim kamnom in srčnim boleznim, a dočakajo tudi 15 let in več.

Balijka

Mačka, ki je vokalna, inteligentna in družabna, ima tudi precej dolgo življenjsko dobo; ta v povprečju znaša od 12 do 20 let.

Ruska modra mačka

Pasma, ki jo odlikuje poseben videz ima prav tako dolgo življenjsko dobo. Ruska modra mačka v povprečju živi 15 do 20 let.

Ameriška kratkodlaka mačka

Pogosta izbira mačjeljubcev čez lužo je ameriška kratkodlaka mačka, ki dočaka od 15 pa do 20 let.

Prav vse pasme mačk so po svoje posebne in unikatne, vsaka od njih pa ima tudi svoje zahteve. Niste prepričani, katera bi bila najboljša za vas? Skočite na Muckove predstavitve pasem, kjer vas čaka vse, kar morate vedeti.

Preverite Muckove predstavitve pasem >

 

Vir: www.thesprucepets.com