Tega o mačkah verjetno niste vedeli

Nagajivo se muzajo okoli vas, se nežno podrgnejo ob vaše noge, pomirjujoče predejo v vašem naročju ter vas presenečajo s svojimi kapricami. Razkrivamo 10 neverjetnih stvari o mačkah, ki vas bodo presenetile tako, kot znajo presenetiti le mačke.

  1. Smrček vsake mačke ima edinstveni vzorec, podobno kot naš prstni odtis.
  2. Stalna temperatura mačke je 39 °C.
  3. S počasnim mežikanjem vam mačka sporoča, da vas ima rada.
  4. Mačke se z drugimi mačkami ne sporazumevajo z mijavkanjem – tega uporabljajo za komunikacijo s človekom.
  5. Mačke se lahko oglašajo s 100 različnimi zvoki.
  6. Mačke predejo na frekvenci med 20 in 140 Hz, kar dokazano blagodejno vpliva na naše počutje.
  7. Ste opazili, da vaša mačka vonja tudi z odprtimi usti? Mačke imajo v ustih Jacobsonov organ, ki jim omogoča intenzivnejše zaznavanje vonjav. To jim pomaga izvedeti več o okolju, v katerem se nahajajo.
  8. Mačke imajo le 473 okušalnih brbončic, kar je precej manj kot psi, ki jih imajo 1700, ali ljudje, ki okušamo z 9000 brbončicami.
  9. Mačke naj bi bili edini sesalci, ki ne okušajo sladkega.
  10. Mačke ne marajo niti prehladne niti pretople hrane, zato jim postrezite obrok na sobni temperaturi.

 

Ustrezite kapricam ter obenem zadostite prehranskim potrebam vaše mačke

Mačke nas pogosto presenečajo s svojimi kapricami, še posebej pri prehranjevanju. Ker jih imamo radi, bi jim seveda radi ustregli z okusno mačjo hrano, ki jo bodo z užitkom pojedle. Ker pa si želimo, da bi nam še dolgo lepšale vsakdan, moramo poskrbeti, da njihova hrana ne bo zgolj okusna, temveč tudi kakovostna, obroki pa uravnoteženi. Svoji ljubljenki zato ponudite kakovostno in naravno mačjo hrano.

…………………………………………………………………………………………………..

Med mačkami se govori o Molly NATURE

Spoznajte Sparovo novo linijo kakovostne naravne hrane za pse in mačke Scotty & Molly NATURE. Pripravljena je iz naravnih, tudi nekaterih ekoloških sestavin, ter ne vsebuje dodanih žitaric, dodanega sladkorja, konzervansov, barvil in umetnih arom. Dodani minerali in vitamini pa bodo poskrbeli za dobro počutje živali. Izberite kakovostno naravno hrano Scotty & Molly NATURE in zagotovite svojemu štirinožcu okusne, kakovostne in uravnotežene naravne obroke.

Ponudba kakovostne naravne mačje hrane Molly NATURE, v kateri boste našli mokro hrano v posodicah in pločevinkah, bo vašo mačjo gurmanko prevzela z okusom, vas pa poleg preverjene kakovosti prepričala tudi z ugodno ceno. Poiščite jo v Sparu.

 

 

· mesni obroki ali obroki iz mešanice mesa in zelenjave,

· brez žitaric, za občutljive mačke,

· bio ali naravna popolna hrana za mačke,

· brez aditivov (brez konzervansov, barvil, umetnih arom),

· brez dodanega sladkorja,

· dodani minerali in vitamini za dobro počutje živali.