Skrb za mucke v poletni vročini

Poleti se temperature dvignejo, kar nekatera živa bitja težje prenašajo. Ljudje se znamo ohladiti, kako pa lahko pomagamo našim muckom?

Stran od sonca

Mucke se rade nastavljajo soncu in se sončijo. Izberejo tudi najtoplejša mesta in preprosto uživajo. Bodite pozorni, da vaš maček na soncu ne preživi preveč časa, saj to lahko povzroči dehidracijo in tudi opekline ter kožnega raka.

Hladite dom

Mački zagotovite veliko senčnih prostorov, tako zunaj, kot notri. Omislite si veliko velikih rastlin, ki mucku lahko nudijo senčno zatočišče pred vročino in soncem. Včasih je poleti tako vroče, da imamo vroče tudi v naših domovih, še posebno, če nimamo klimatizacije. Če imate doma zelo vroče, zamrznite plastenko z vodo, jo ovijte v brisačo in nastavite nekam, kjer mačka rada leži. Če bo mačka trik sprejela, se boo b mrzli plastenki lahko ohladila.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: