Notranje mačke in toksoplazmoza

Vemo, vemo; o toksoplazmozi, muckah in nosečnosti je bilo že veliko napisanega (tudi na našem portalu), a tokrat bi področje teme zožali na notranje mačke. Toliko je govora in strašenja glede sobivanja muck in nosečnosti, da se marsikatera nosečnica tega tako prestraši, da se celo odpove svoji mačji ljubljenki.

S tem nosečnica doživlja tudi stres ob slovesu in odhodu mucke drugam, kar za nosečnico in bitje, ki se v njej razvija, zagotovo ni ugodno. Mačke se ob nosečnosti ni potrebno znebiti; o tem smo že pisali. Četudi je zunanja mačka, je potrebno nekaj previdnosti in dodatne zaščite.

Kaj pa notranji mucki? Dejstvo je, da imate skoraj več možnosti, da toksoplazmozo dobite preko uživanja solate, kot preko notranjega mucka.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri:

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na Muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–