Nenavadni mačji rekordi

Mačke so tako ali drugače izjemne. Za vsakega od nas, mačjih skrbnikov, je njegova predoča kosmatinka najboljša, najlepša in najbolj posebna. Vseeno pa obstajajo muce, ki so svojo izjemnost tudi v resnici dokazale in se črno na belem zapisale v zgodovino med tiste, ki so posegle po ekstremih in dosegle mačje rekorde. Nekateri izmed njih so še posebej zanimivi in vredni občudovanja!

Najdebelejša mačka

Mucu, ki se je v zgodovino zapisal kot najdebelejši mačkon, je ime Himmy. Na dan njegove smrti leta 1986 je tehtal 21,3 kg. Do tega leta Himmy k sreči ni imel konkurentov, uredniki Guinnessove knjige rekordov pa so po tem kategorijo umaknili, saj niso želeli spodbujati ljudi k prenajedanju svojih ljubljencev. Danes so individualne živali iz knjige izvzete, še vedno pa se beležita teža in velikost živali glede na posamezno pasmo.

Mačka z največ prsti

Povprečna mačka ima na tačkah 18 prstov – po 5 na sprednjih in 4 na zadnjih. Nekatere muce pa so polidaktilne, kar pomeni, da imajo več kot 18 prstov. Uradni rekorder s kar 28 prsti je kanadski oranžni mešanček Jake. Njegov veterinar jih je preštel 24. septembra 2002 in ugotovil, da ima Jake na vsaki tački po 7 prstov, vsak prst pa ima svoj krempelj, blazinico in kostno strukturo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar

Viri: