Najbogatejše mačke na svetu

Zagotovo ste že kdaj zasledili listo najbogatejših ljudi. Ali ste vedeli, da so na svetu tudi mačke, ki imajo pod krempljem precej zajeten kupček denarja? Seveda si je nemogoče predstavljati, da bi lahko mačka bila milijonar. Pa vendar prav zares obstajajo tudi mačji milijonarji. Tokrat vam predstavljamo, katere so najbogatejše mačke na svetu.

Grumpy cat

Vsakdo je danes že slišal za internetno senzacijo Grumpy Cat, ki je svojo prepoznavnost dosegla leta 2014. Zaradi svojega žalostnega izgleda je poslala vir internetnih šal. Kasneje pa je pod njenim imenom izšla tudi znamka kave, božični film, pridobila pa je kar milijon sledilcev na Instagramu. Njeno premoženje so ocenili med 1 milijonom in 100 milijoni dolarjev, vendar vsota nikoli zares ni bila potrjena. Mačka je žal preminila leta 2019, stara 7 let.

Blackie

Najbogatejša mačka vseh časov po Guinnessovih svetovnih rekordih je bila mačka z imenom Blackie, ki je podedovala premoženje 13 milijonov ameriških dolarjev. Imetje ji je zapustil njen lastnik in britanski preprodajalec umetnin Ben Rea, ki je umrl leta 1988.

Tommasino

Naslednja mačji bogataš je maček Tommasino, ki je bil potepuški maček dokler ga ni v svoje zavetje vzela starejša Italijanka Maria Assunta. Ta mu je po smrti leta 2011 zapustila okoli 13 milijonov ameriških dolarjev vredno premoženje. V varstvo pa ga je oddala nekdanji negovalki, ki naj sploh ne bi vedela, da je gospa tako bogata.

Choupette

Ena izmed najbogatejših mačk pa prihaja iz modnega sveta. Mačka po imenu Choupette je bila ljubljenka nemškega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, nekdanjega direktorja Chanela in Fendija. Za ravajeno kosmatinko čez dan skrbita kar dve pomočnici, ki ji vsak dan hrano servirata na štirih različnih, posebnih krožnikih.

Mačka ima tudi svojo knjigo Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat (slovensko Choupette: Zasebno življenje visoko leteče modne mačke). Poleg njenih ekstravagantnih slik je v knjigi zbranih nekaj njenih najljubših mačjih receptov, ki vsebujejo najkvalitetnejše meso in morske zaklade. Sama mačka naj bi z poziranjem v modnem svetu tudi sama zaslužila okoli 4 milijone ameriških dolarjev, Karl Lagerfeld pa jo je leta 2019 omenil tudi v svoji oporoki, saj naj bi celotno premoženje zapustil kar njej. Trenutno mala kosmatinka živi v Parizu s svojo oskrbovalko in naprej uživa svoje mačje življenje.

Ste si kdaj predstavljali, da so tudi mačke lahko tako bogate?

Melani Kolbl

VIRI:

www.money.com

www.thewealthadvisor.com