Mačje predenje vibrira z zdravilno frekvenco

Mačje predenje je izjemno zdravilno – to lahko potrdimo vsi skrbniki in ljubitelji mačk. Dobro namreč vemo, da po napornem dnevu mačje predenje dobro dene in nas celo potolaži.  Ne le, da nas mačje predenje pomirja in sprošča, ugodno deluje na celotno telo. Znano je, da določeni zvoki pomirjajo: zvoki šumenja morskih valov, ptičje petje in celo glasba. Vsi ti zvoki vibrirajo z določeno frekvenco, prav tako kot mačje.  Mačje predenje naj bi bilo zdravilno zaradi svoje frekvence. Vse na svetu namreč vibrira z določeno frekvenco. Izmerjeno je, da mačje predenje vibrira na frekvenci 20-140 Hz, kar je zdravilna frekvenca.

Ko smo psihično in fizično v slabšem stanju, je tudi naša frekvenca nižja, mačje predenje pa nam lahko pomaga. Mačje predenje še ni docela raziskano, vemo pa torej, da ugodno deluje na našo dušo in telo. Mačke ne predejo le, ko so zadovoljne, temveč tudi ko so žalostne, v stresu ali bolne, saj se na ta način zdravijo.  Naše najboljše zdravilo je torej mačje predenje, saj le-ta:

  • niža stres;
  • niža krvni tlak;
  • ugodno deluje na človekovo psihično stanje;
  • pomirja;
  • umirja živčno delovanje;
  • manjša tveganje za srčne bolezni.

Te vibracije pomagajo celo pri zdravljenju okužb, oteklin, celjenju kosti in rasti kosti, lajšanju bolečin, zdravijo poškodbe mišic in pomagajo pri gibljivosti sklepov. Mačje predenje naj bi se po frekvencah lahko razlikovalo; kadar predejo s frekvenco 25-50 Hz, so te vibracije zdravilne za ohranjanje močnih kosti, kar naj bi mačjim mladičkom pomagalo, da se bolje razvijejo in imajo močnejše kosti.

Čeprav je znanstveno dokazano, da je mačje predenje zdravilno, pa bi mačji skrbniki to zlahka ugotovili tudi sami. Naše mačje prijateljice namreč dobro vedo, kdaj in kako nas ‘pocrkljati’ in pozdraviti.

Katarina Robnik

Viri: