Mačje potovanje v avtomobilu

Ko pomislim na prvo vožnjo moje mucke, me prav zoprno stisne pri srcu, sploh če se postavim v njeno kožo. Odhod v nov dom, precej dolga vožnja v boksu, slabo počutje, mijavkanje, neznani ljudje … Ne vem, koga je bilo bolj strah, njo ali mene. No, od prve, zelo stresne vožnje v avtomobilu, je že minilo nekaj mesecev in danes se ne moremo načuditi, kako rada gre mačja gospodična na izlet. Boks je prav prijeten kotiček za počivanje in tudi avto ni več noben »bavbav«. Kako pa lahko poskrbimo za čimbolj prijetno mačje avtomobilsko potovanje?

Večina mačk se vožnje v avtu hitro navadi, posebno če jim je med tem udobno. Zelo pomembno vlogo tu igra transporter, ki mora biti trden in dovolj prostoren, da mačka notri lahko vstane in se obrne. Najlažje se bo muca vožnje navadila, če ji boks že precej pred predvideno potjo nastavimo v enega njenih kotičkov, dodamo še mehko odejico in hitro imamo enega ljubših mačjih spalnih kotičkov. Na večini transporterjev lahko odstranimo vrata, zato jih brez težave lahko uporabljamo tudi doma. Če je muc še vedno skeptičen, ga poskusimo v boks privabiti s priboljški ali okusnimi obroki.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
catsinternational.org