Mačje lekcije za boljše življenje

Čas je, da vas prijateljice mačke naučijo macje-lekcije-za-boljse-zivljenježivljenjskih lekcij. Mačke imajo mnogo koristnih

nasvetov o življenju, le prisluhniti jim moramo. So svobodne, znajo izkazovati čustva, odlikuje jih nesebična ljubezen, vzamejo si čas za počitek, redno telovadijo in so preprosto unikatne. Preberite si, česa vas lahko naučijo, predvsem pa upoštevajte te nasvete.

SVOBODA

Bodite svobodni. Počnite stvari, ki vas veselijo. Ne ozirajte se na druge, bodite samosvoji. Poznate občutek, ko ste vaši kosmatinki kupili novo igračko, pa jo je bolj zanimala škatla, v kateri je bila kupljena igrača, kot igrača sama.  Ali pa, ko ste si zaželeli igre z njo, ona pa je preprosto ignorirala vaše početje. Mačke se vam ne bodo podrejale, ampak se boste vi prilagodili njim.

NIKOLI NE OBUPAJ IN ZAHTEVAJ KAR JE TVOJE

Če ste skrbnik mačje kosmatinke, zagotovo veste, kako vztrajne znajo biti, ko si nečesa zaželijo. Tisti pogled, ko jeste večerjo. Rahel dotik in mijavkanje, ki sporoča, da si je zaželela vaše večerje. Ali mačka obupa ko prosi za hrano? Ne, vztraja in zre v vas, dokler se ne vdate in ji daste košček tiste slastne jedi, ki si ji jo je zaželela.

POKAŽITE NESEBIČNO LJUBEZEN VEČKRAT DNEVNO

Mačke svojih čustev ne skrivajo, odločno pokažejo, kaj čutijo. Ko jih pobožate, nežno zapredejo. Ko se podrgnejo ob vaše noge sporočajo, da ste njeni. Ko se ponoči skrijejo v vašo spalnico, si želijo varnosti in vaše bližine.

POČITEK NA SONCU NAPOLNI BATERIJE

Ko posije sonce, naše prijateljice kosmatinke zelo rade poležavajo zunaj na travi. Uležejo se na hrbet, se raztegnejo pa vsej svoji dolžini in preprosto uživajo. Včasih se moramo samo prepustiti sedanjemu trenutku in uživati!

KO SE ZBUDITE, NAJPREJ RAZTEZANJE

Vsi, ki ste kadarkoli hodili na vadbo za raztezanje mišic, ste se prav gotovo srečali z položajem mačke. Položaj mačke je odličen za raztezanje hrbta, da ostane prožen in zdrži vsakodnevne napore.

VAŠ PRIJATELJ JE LAHKO KDORKOLI

Le kdo ne pozna neverjetnih zgodb o prijateljstvih med mačko in drugimi živimi bitji.  Mačke si za svoje prijatelje izberejo tudi živali, za katere se nikoli ne bi mislili, da lahko skupaj preživljajo prosti čas. Naštejmo jih nekaj : pes, miš, papiga, ovca, delfin, ter še mnogo drugih.

Torej, ne dovolite drugim, da izbirajo namesto vas. Obkrožite se z ljudmi, ob katerih se počutite dobro in se z njimi zabavate.

GIBANJE in DRUŽENJE

Mačke so rade igrajo med sabo. Tekanje, skrivanje in skakanje je le delček njihovih aktivnosti. Tako ostanejo fit in niso osamljene.

SVETU PUSTITE SVOJ PEČAT

Markiranje mačke pomeni označevanje svojega teritorija. Ta prostor je moj, tukaj sem jaz šef.  Vsak človek mora imeti svoj prostor, le ta naj bo unikaten, tak ki ga navdihuje in mu daje varnost.

SPANJE

Mačke spijo tudi do 20 ur dnevno. S spanjem si povrnejo moči in krepijo svoj imunski sistem. Zakaj si ne bi tudi vi privoščil krajši popoldanski počitek, da umerite svoj um in telo?

Torej naslednjič, ko se boste zalotili, da ste izgubili življenjsko energijo, začnite opazovati svojo kosmato prijateljico. Presenečeni  boste, koliko modrosti se skriva v njej.

Lidija Puš