Kako se razlikuje življenje lastnika s psom od življenja z mačko?

Kakšna je dejanska razlika med življenjem z mačko ali življenje s psom, tokrat vam to predstavljamo v spodnjem videu posnetku, ki predstavlja najbolj prepoznavne razlike in podobnosti v teh življenju z enim ali drugim.

Kakšna je dejanska razlika med življenjem z mačko ali življenje s psom, tokrat vam to predstavljamo v spodnjem videu posnetku, ki predstavlja najbolj prepoznavne razlike in podobnosti v teh življenju z enim ali drugim.

Jutro s hišnim ljubljenčkom

V življenju s kužkom nas že navsezgodaj zjutraj pričaka naš kuža z migajočim repom, takoj ko se zbudimo. V veliki večini vstane že pred nami in preden se zbudimo tudi mi, dobro opazuje nas in okolico. Vzrok za njegovo pazljivo opazovanje pa je preprosto v tem, da nas s tem zaščiti pred nevarnostmi, medtem ko mi spimo. V življenju z mačko pa ponavadi najdemo mačko zjutraj ležati ob sebi in trdno spati, včasih celo bolj trdno kot mi in se ne zbudijo istočasno kot mi sami.

Izkazovanje ljubezni

Izkazovanje ljubezni je prav tako popolnoma različno pri psih kot pri mačkah. Psi po navadi od veselja skačejo in nas ližejo, pustijo nam celo, da jih objamemo. Skratka v splošnem psi izrazito izkazujejo ljubezen do nas in dobro pokažejo, koliko jih pomenimo v njihovem pasjem življenju. Mačke na drugi strani ne marajo takšnega izkazovanja ljubezni in v splošnem ne izkazujejo tako intenzivno ljubezni do lastnika. Po navadi svojo ljubezen in zaupanje do lastnika izkazujejo s crkljanjem in spanjem ob lastniku. V kolikor pa ji to v trenutku ne ustreza, se tudi odmakne na samo, zato ne pričakujte, da vas bo kot kuža komaj čakala, da boste prišli domov. Velikokrat se tudi za vas ne bo niti zmenila, a to še ne pomeni, da vas nima rada.

Hrana in hišni ljubljenček

Prav tako je različno tudi hranjenje, psi v veliki večini radi jedo in so svoje hrane vedno veseli. Redko najdemo posamezne kužke, ki ne marajo jesti in so pretirano izbirčni. Mačke pa na žalost ne spadajo ravno v skupino takšnih jedcev, sploh ker dobro preverijo, kakšno hrano so dobile, in če jim le ta ni všeč, jo pustijo v posodici in se je ne pritaknejo. Zanje ni vsaka hrana dobra in to nam tudi dobro pokažejo, saj ostanejo raje lačne, kot da bi hrano pojedle. Pa vendar tudi kužki povedo kdaj jim določena hrana ni všeč, a kljub temu je njihova paleta hrane, ki jo jedo širša kot pri mačkah.

Prihod domov

Ob prihodu domov lastnike psov pričaka vesela dobrodošlica, ki vključuje miganje z repom, skakanje na lastnika in teka okoli lastnika. Medtem ko se mačke po navadi redko zganejo ob prihodu lastnika domov in se zanje ne menijo kaj preveč, kar pa seveda ne pomeni, da vas nimajo rade.

Kopanje

Kopanje pa je spet ena izmed razlik pri obeh, ki pa se tokrat tudi razlikuje od posameznega ljubljenčka do ljubljenčka. V splošnem pa je znano, da mačke ne marajo kopanja, saj se jim dlaka namoči do te mere, da jim to otežuje gibanje in se le tudi ne morejo otresti kot psi. Izjeme mačk, ki imajo rade kopanje v vodi, pa so kar redke. Na drugi strani pa psi v splošnem nimajo toliko težav s kopanjem, saj tudi če tega ne marajo, se vode iz dlake zlahka otresejo in hitro tudi posušijo. Imamo pa tudi takšne posameznike kužkov, ki obožujejo kopanje in plavanje v vodi, kar pa ni tako redko kot pri mačkah. So pa prav tako tudi psi, ki sovražijo kopanje in imajo radi vodo zgolj in samo v višini tačk, da si le te malo ohladijo. Pa vendar v splošnem imajo psi raje kopanje kot mačke.

Za več razlik v življenju lastnikov s psom in mačko pa si oglejte spodnji video posnetek, kjer boste spoznali še ostale razlike.

Vesna Kropf

VIR:
https://www.youtube.com/watch?v=Mn2_E5R8s28