Kako mačko privabiti iz skrivališča

Se kdaj počutite, kot da sploh nimate mačke, saj se kar naprej skriva? Skrivanje je normalen del mačje narave, ki izvira iz nagona divjih mačk, da se kot plenilci skrijejo pred plenom. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj se mačke tako rade skrivajo v škatlah. Takšen igriv primer skrivanja je za mačke pozitiven, saj jih miselno zaposli. Nekatere mačke izginejo tudi za več ur naenkrat, kar pa je še vedno lahko povsem dobrodošlo, saj mačke rade spijo v skrivališčih, kjer imajo mir in se počutijo varno.

Če tudi vaša mačka večkrat zaspi v skritih kotičkih, se prepričajte, ali so ta mesta zanjo varna. Priporočljivo je, da ji onemogočite dostop do raznih predalov ter omar, saj jo lahko ponesreči zaprete, mačka pa se morda na to ne bo niti odzvala. Enako velja za pralni in sušilni stroj, ki naj bosta zaprta, saj se pogosto zgodi, da gredo mačke spat ravno tja. Ponudite ji različna varna skrivališča, kjer lahko zaspi, saj se boste tako izognili temu, da bi spala na neprimernih mestih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri: