Kako mačko odpeljemo na sprehod?

Ste že kdaj videli mačko, ki se z lastnikom mirno sprehaja na povodcu? Podobno kot vsakdanji prizor, ko lastnik sprehaja psa, a nekaj se vam je zazdelo malce čudno, neobičajno. Ja, tega prizora res nismo najbolj vajeni, a sprehajanje je odlična popestritev dneva notranjim mačkam, ki rade raziskujejo, želijo ven in se ne prestrašijo ob novih zvokih. Sicer za nekatere mačke, ki dneve raje preživljajo v udobju svoje okenske police, takšen sprehod lahko predstavlja hud stres, za druge pa lahko postane zabavna rutina.

Na kaj morate biti pozorni, ko mačko pripravljate na sprehod? Zagotovo ne bo šlo tako, da mačko preprosto daste na povodec in se odpravite na pot. Najboljše je začeti, ko je mačka še mlada, čeprav se tudi star pes (oz. mačka) lahko nauči novih trikov.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Pia Anžel

Viri:
http://www.vetstreet.com/
https://www.aler.si/