Kako izbrati prave igrače za mačke?

Mačke so običajno zelo igriva bitja, zato morate poskrbeti, da bo imela dovolj igrač, s katerimi se bo lahko zamotila. Ko je sama v vašem domovanju pa je najbolje, da ji pustite samo tiste igrače, za katere ste prepričani, da se lahko z njimi igra brez nadzora. Tokrat vam predstavljamo različne igrače za mačke in njihove prednosti.

 

Kakšne igrače za mačke lahko izberete?

Igračo izberite glede na aktivnost, ki je mački všeč. Seveda morate poskusiti z različnimi igračami, da boste lahko določili, s katero se najraje igra.

Žogice

Mačke imajo zelo rade kotaleče se žogice, za katerimi se lahko podijo. Večinoma so primerne za odrasle mačke, nekatere tudi za mačje mladiče. Penaste in plastične žogice lahko dobite tudi v naši spletni trgovini. Zvončki, perje in razni dodatki pritegnejo mačko in tako je še bolj zainteresirana za lovljenje igrače.

Igrače v obliki živali

Da je lovljenje še bolj zanimivo, lahko mački ponudite igračo v obliki živali, z raznimi dodatki, ali je to zvonček, perje ali dodatke mačje mete oziroma baldrijana. Zelo rade si te igrače tudi odnesejo v svoje zavetje.

Igrače na palici 

S takimi igračami lahko zelo spodbudimo mačji lovski nagon in smo hkrati varni pred mačjimi kremplji. Na palici lahko visi vrvica z žogo in raznimi dodatki, kot so perje, zvončki in podobno. Prav tako lahko dobite tudi v naši spletni trgovini.

Igrače za starejše mačke

Če se vaša mačka ne zmore oziroma ne želi več igrati z zgoraj naštetimi, lahko poskusite z nekaj interaktivnimi igračami, kot so na primer igralne steze ali stolpi z žogicami.

Laser

Še ena zanimiva interaktivna igrača je laser. Pri tem morate paziti, da mački ali drugim osebam ne posvetite v oči.

Hrana in igrače

Če ima vaša mačka res rada hrano, celo preveč, jo lahko zamotite z raznimi podlogami za hranjenje ali igračami, kamor vstavite priboljšek.

Igrače z mačjo meto

Na tržišču jih je veliko na voljo in tudi v vseh možnih oblikah ter velikostih. Pazite le, da se mačka vedno igra pod nadzorom ter ne za več kot 15 minut.

Več o interaktivnih igračah lahko preberete tukaj.

 

P.L.

 

VIRI:
www.thesprucepets.com